Fyrstekake passer både til selskap og hverdagskaffen. Her har vi byttet ut det tradisjonelle mandelfyllet med deilig bringebærsyltetøy.
1 porsjon gir ca. 12 kakestykker.
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn egg eller eggeplommer og vann, og sikt på mel med bakepulver.
Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig i en halvtime.
Kle bunnen på en langpanne med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen. Trykk ut ca. 3/4 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm opp langs kanten.
Fordel et stort glass syltetøy over bunnen.
Kjevl resten av deigen til ca. 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over syltetøyet i et skrått rutemønster. Pensle med sammenvispet egg.
Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 190 grader i 30–40 minutter til den blir gjennomstekt og gyllen. Avkjøles i formen.
Pynt gjerne med friske bringebær.
ingredienser
Directions
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn egg eller eggeplommer og vann, og sikt på mel med bakepulver.
Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig i en halvtime.
Kle bunnen på en langpanne med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen. Trykk ut ca. 3/4 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm opp langs kanten.
Fordel et stort glass syltetøy over bunnen.
Kjevl resten av deigen til ca. 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over syltetøyet i et skrått rutemønster. Pensle med sammenvispet egg.
Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 190 grader i 30–40 minutter til den blir gjennomstekt og gyllen. Avkjøles i formen.
Pynt gjerne med friske bringebær.