Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no
Hei alle dere ♥
I dag ble det noe nydelige brownies, de er glutenfrie og enkle å lage.
Jeg fylte hver brownie med litt dulce de leche og drysset litt havsalt over ♥ Helt nydelig og perfekt å ha i kjøleskapet når du har lyst på noe godt sammen med kaffe.
Peanøtt Brownies med Dulce de Leche (glutenfrie)
- 250 gram mørk sjokolade, (kakaoinnhold 54–66%)
- 135 gram usaltet smør
- 5 egg
- 375 gram sukker
- 60 gram rismel eller kokosmel (for ikke glutenfri versjon bruk hvetemel)
- 30 gram kakao
- 1/4 ts. havsalt
- 1/4 ts. bakepulver
- 100 gram salte peanøtter
Topping;
- Dulce de Leche, hent oppskrift →her.
- Havsalt, for dryss.
Slik lager du brownies
- Sett ovnen på →170 grader
- Hakk opp sjokolade og ha det i en bolle sammen med smør, smelt det over et vannbad.
- Ha egg og sukker i en bolle og visp dette lett sammen, ca 20 sekunder
- Tilsett sjokolade-smørblandingen og rør rask sammen.
- Rør sammen rismel, kakao og salt og vend det forsiktig inn i røren.
- Ha i salte peanøtter og vend det forsiktig inn i røren.
- Fordel brownierøren i 10-20 cupcakeformer, bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse (deigen vil heve noe så ikke fyll de helt helt opp)
- Stekes på →170 grader i ca. 25 minutter.
- Avkjøles helt.
- Lag et lite hull i midten av hver cupcake (jeg bruker en skarp kniv)
- Fyll med ca. 1 teskje dulce de leche i hver brownies, oppskrift på dulce de leche finner du →her.
- Dryss med havsalt.
- Nyt.
Klemmer fra meg, Love Manuela xo
Steg for steg;