Gulrotkake med hasselnøtter

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Hei,

I dag skal jeg vise dere en veldig spesiell type gulrotkake.

Denne kaken lages nemlig helt uten hvetemel. I stedet inneholder kaken masse hakkede hasselnøtter og litt potetmel. Dette gjør at denne gulrotkaken ikke bare blir glutenfri, men også mye luftigere og lettere i konsistensen enn det som er vanlig for gulrotkaker.

I stedet for ostekrem, dekkes gulrotkaken dessuten med et tynt lag melisglasur. Dette er også med på å gjøre gulrotkaken mindre mektig.

Men viktigst av alt: Kaken er kjempegod!    Yum

Ingredienser:
6 egg
2 dl sukker
3 ss potetmel
1 ts kanel
1/2 sitron
250 g hasselnøtter
250 g gulrot (skrelt vekt)

Glasur:
1,5 dl melis
1 ss vann

Pynt:
25 g hasselnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend i potetmel, kanel, revet sitronskall og presset saft av den halve sitronen. Mal hasselnøttene og rør i sammen med finrevne gulrøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50-60 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Ha kaken på et passende fat.

Rør sammen melisglasur og smør et tynt lag over toppen på den kalde kaken. Strø over litt hakkede hasselnøtter til pynt.

 

Tips:

Kaken holder seg saftig i mange dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Mange egg gjør at det kan dannes et litt klebrig egglag i bunnen på kaken under stekingen. Det gjør ikke noe, og kaken smaker like godt for det!

Vær oppmerksom på at denne kaken er så myk og saftig at det er litt vanskelig å skjære pene kakestykker. Kakestykkene vil falle litt fra hverandre når du skjærer, men til gjengjeld smaker de SÅ GODT! Perfekt kake som kveldskos eller når du får noen få venner på besøk.