Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Denne kaken er basert på en av min families favorittkaker, nemlig nøttekaken til bestemor.
Her har jeg laget en liten vri på den og fylt den med aprikossyltetøy i stedet for hermetiske pærer, som bestemor pleide å gjøre. Sammen med marsipansjokolade i både fyll og som pynt, ble smaken utrolig god.

Siden har vi ofte laget bestemors nøttekake på denne måten.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 80 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
Fyll og pynt:
♥ 3 ss aprikossyltetøy
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 22 stk mini marsipanbrød (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver. Mal nøttene. Bland det tørre, nøttene og melk vekselsvis inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet, så luften bevares i deigen.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved hjelp av en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken i to bunner. Dynk bunnene med litt melk. Pisk kremfløten og melis til krem. Smør et lag aprikossyltetøy på den nederste nøttebunnen. Ha over et lag med pisket krem. Hakk opp noen av marsipansjokoladene og strø over kremen. Legg på den andre kakebunnen. Dekk så hele kaken med resten av kremen.
Pynt kaken med marsipansjokolade.

Tips:
♥ Jeg har pyntet denne kaken med mini marsipanbrød fra Anthon Berg. Jeg brukte da 16 stk til pynt og 6 stk inni som fyll i kaken. Det går selvsagt like godt å pynte kaken med annen konfekt du er glad i, men marsipansjokolade smaker veldig godt til og er å anbefale.
♥ Nøttebunnen er fin å lage i forveien. Kan fryses eller oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet i hvert fall til dagen etter.
♥ Kremfyllet i denne kaken gjør den saftig og god, og aprikossmaken harmonerer godt med nøttesmaken og marsipansjokoladen.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den fylles med krem, så kremen er helt fersk.

♥ ♥ ♥ ♥
