Havreflarn med sjokolade

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Se video under for fremgangsmåte.

Havreflarn med sjokolade (35-40 stk)

200 g usaltet smør

150 g sukker

250 g havregryn

38 g hvetemel

1 ss eggehviter

½ ts natron

1 ts vaniljesukker eller vanilla bean paste

Fyll

175 g mørk sjokolade

1 klype havsalt

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks det hele til det kommer godt sammen.

Lag små kuler av deigen, ca. 1 teskje per kjeks. Plasser det på stekeplaten som er dekket med bakepapir eller en silikonmatte.

Ha god avstand mellom kjeksene, de kan flyte litt utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min, eller til kakene er lysebrune.

Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen.

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad.

Finn to og to kjeks som er omtrent like store og passer sammen.

Legg ca. 2 ts sjokolade mellom kakene. Dryss eventuelt litt havsalt oppå sjokoladen og legg dem sammen.

Legg dem eventuelt i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

Ønsker dere alle en fin dag videre.

Klem fra meg til deg.