Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Se video under for fremgangsmåte.
Havreflarn med sjokolade (35-40 stk)
200 g usaltet smør
150 g sukker
250 g havregryn
38 g hvetemel
1 ss eggehviter
½ ts natron
1 ts vaniljesukker eller vanilla bean paste
Fyll
175 g mørk sjokolade
1 klype havsalt
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en bolle og miks det hele til det kommer godt sammen.
Lag små kuler av deigen, ca. 1 teskje per kjeks. Plasser det på stekeplaten som er dekket med bakepapir eller en silikonmatte.
Ha god avstand mellom kjeksene, de kan flyte litt utover under stekingen.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10-12 min, eller til kakene er lysebrune.
Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen.
Smelt sjokoladen i en skål over vannbad.
Finn to og to kjeks som er omtrent like store og passer sammen.
Legg ca. 2 ts sjokolade mellom kakene. Dryss eventuelt litt havsalt oppå sjokoladen og legg dem sammen.
Legg dem eventuelt i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.
Ønsker dere alle en fin dag videre.
Klem fra meg til deg.