Havreflarn

Disse julekakene rekker sjelden innom kakeboksen før de blir spist opp! Havreflarn er knasende gode og nærmest karamelliserte små­kaker som mange lager til jul.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 40 stk.

 150 g smør
 200 g havregryn
 2 egg
 250 g sukker
 2 ts bakepulver

1

Smelt smør og bland med havregryn.

2

Pisk egg og sukker til eggedosis.

3

Vend inn havregryn, smør og bakepulver.

4

Sett deigen på bake­papirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8–10 flarn pr. brett.

5

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 grader i ca. 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.

6

Avkjøles på rist, eller om du ønsker at de skal være litt bøyde, henger du dem over et kjevle.

ingredienser

 150 g smør
 200 g havregryn
 2 egg
 250 g sukker
 2 ts bakepulver

Directions

1

Smelt smør og bland med havregryn.

2

Pisk egg og sukker til eggedosis.

3

Vend inn havregryn, smør og bakepulver.

4

Sett deigen på bake­papirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8–10 flarn pr. brett.

5

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 grader i ca. 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.

6

Avkjøles på rist, eller om du ønsker at de skal være litt bøyde, henger du dem over et kjevle.

Havreflarn