Havrekake med blåbær

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Her har du en blåbærkake som er litt sunnere enn kaker flest fordi kakebunnen inneholder masse havregryn.  Smaksmessig passer havregryn og blåbær kjempegodt sammen, så denne kaken burde du absolutt prøve!

Jeg har dekket kaken med rørte blåbær, som rett og slett bare er skogsblåbær rørt sammen med sukker til passe smak. Det gir selvsagt ekstra god blåbærsmak om du bruker ferske blåbær slik jeg har gjort, men en snarvei er selvsagt å rett og slett bruke ferdigkjøpt blåbærsyltetøy.

Ingredienser:

Havrebunn:
2 egg
2 dl sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
4 dl havregryn (små, lettkokte)

Fyll:
280 g rørt blåbærsyltetøy

Pynt:
2,5 dl kremfløte
noen blåbær

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Fordel rørte blåbær oppå kaken.

Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske blåbær.

Tips:

Du kan bake havrebunnen et par dager i forveien hvis du vil. Oppbevar kaken innpakket i plast. Den kan også fryses. Kaken bør serveres samme dag den dekkes med krem, men har godt av å stå og trekke et par timer før servering.