Honningkake med sitronglasur

Foto: Øystein Westlie

Foto: Øystein Westlie

Noen kaker krever mye jobb og omtanke for å få et perfekt resultat, mens andre nærmest blir bedre jo mindre jobb du legger i tillagingen. Denne honningkaken er et eksempel i så måte. Selve bunnen rører du nemlig sammen på 3 minutter! Her snakker vi om å smelte sammen smør, sukker og honning og røre det kjapt sammen med de tørre ingrediensene og eggene. Opp i kakeformen og inn i stekeovnen. Du rekker knapt å trekke pusten. Så fort går det.

Honning gir en ekstra smak i bakverket sammenlignet med bare å bruke sukker, og dette er faktisk en god, gammeldags klassiker.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Jeg elsker virkelig glasuren på denne kaken. For det første lager du den like fort og enkelt som du lagde bunnen, og for det andre – og viktigste – smaker den så utrolig godt! Den er skikkelig god og søt, men samtidig er den så syrlig av sitronsaften, at kombinasjonen blir perfekt.

God bakst!

Kommentarer

Annonse:

Kaker