Imponerende 6-lagskake

Dette må være verdens mektigste kake, men også den beste! Lag på lag med tekstur og smak. Det tar litt tid, men er verdt det.

ForfatterHanne Stensvold/SentralenFotoHanne Stensvold/Sentralen

Kategori, VanskelighetsgradAvansert

Mengde1 Porsjon

1 poersjon gir ca. 12-15 stk.

Lag 1 og 6: Sjokoladekakebunn
 150 g mørk sjokolade
 150 g smør
 3 egg
 200 g sukker
 40 g kakaopulver
 1 ts bakepulver
 1 ts bakepulver
 ½ ts vaniljesukker
 100 g hvetemel
Lag 2: Smørkrem
 150 g smør, romtemperert
 300 g melis
 3 ss kremfløte
 1 ts vaniljesukker
 ¼ ts salt
Lag 3: Karamellkrem
 1 ½ dl sukker
 2 ss vann
 1 dl kremfløte
 90 g smør
 300 g melis
Lag 4: Krønsj-marsmallow
 200 g fluff cremé (marshmallowkrem) ev. 26 marshmallows
 60 g smør
 100 g rice krispis/cocoa krispis/coco pops e.l. frokostblandinger
Lag 5: Cookie dough-lag
 240 g smør, romtemperert
 100 g sukker
 150 g brunt sukker
 4 ss melk
 1 ts vaniljesukker
 250 g hvetemel
 ½ ts salt
 150 g melkesjokolade
Sjokoladeglasur:
 200 g mørk sjokolade
 400 g melis
 240 g smør, romtemperert
 6 ss melk
 ½ ts vaniljesukker
Pynt:
 2 ss vann
 1 dl sukker
 250 g hasselnøtter
 1 iskjeks

Lag 1 og 6:
1

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på ca. 24 cm i diameter og dekk bunnen med bake- papir.

2

Smelt sjokolade og smør på lav varme. Rør til godt blandet.

3

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Visp inn smør- og sjokoladeblanding med resten av ingrediensene til en glatt røre.

4

Ha røren i formen og stek i ca. 35 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjølpå rist.

5

Del kaken i to like deler og legg den ene bunnen på et serveringsfat med kanten fra springformen rundt slik at du kan bygge opp lagene. Pakk den andre bunnen godt i plast og legg til side.

Lag 2:
6

Pisk romtemperert smør og melis luftig og hvitt. Visp inn fløte, vaniljesukker og salt og pisk godt.

7

Fordel smørkremen utover kakebunnen og sett kaldt.

Lag 3:
8

Smelt sukker og vann på medium varm til sukkeret er oppløst, og du har en gyllen karamell. Ikke rør.

9

Varm opp fløte og smør i en annen gryte og rør til smøret er smeltet.

10

Hell fløteblandingen i den varme karamellen, gjerne gradvis for det vil boble opp, og rør med en tresleiv til sukkeret har løst seg opp igjen. La småkoke i et par minutter.

11

Ta kjelen av platen. Rør inn melis og avkjøl kremen til den er kald og tykk.

12

Fordel karamellkremen utover smørkremlaget og sett kaken kaldt igjen.

Lag 4:
13

Smelt marshmallowkrem og smør på middels høy varme under omrøring. Rør til blandingen er godt blandet og flytende.

14

Ta av varmen og vend inn frokostblanding.

15

Fordel blandingen over karamellkremen. Den stivner ganske fort, så du må jobbe raskt. Sett kaken kaldt.

Lag 5:
16

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, ca. 5 minutter.

17

Tilsett melk, vaniljesukker, hvetemel og salt, og visp til en jevn deig.

18

Grovhakk sjokoladen og vend inn.

19

Fordel deigen utover toppen av marshmallowlaget. Topp med den siste kakebunnen. Press godt ned og sett kaldt.

TIPS!
Om kaken blir for høy for formen, kan du sette en ekstra ring på toppen og tape fast langs skjøten.

Sjokoladeglasur:
20

Smelt sjokoladen på lav varme eller i vannbad. Avkjøl noe.

21

Pisk melis, romtemperert smør, melk og vanilje til en jevn blanding og ha i sjokoladen. Pisk til en luftig krem.

22

Fjern formen på kaken og fordel kremen jevnt utover hele kaken eller bare på toppen om du vil vise lagene. Sett kaldt før servering.

Glaserte hasselnøtter:
23

Kok opp vann og sukker og småkok til sukkeret er oppløst og du har en gyllenbrun karamell. Ikke rør.

24

Vend inn hasselnøtter og spre utover et bakebrett dekket med matpapir. La stivne og knekk i biter.

25

Sett en iskremkjeks midt på kaken og legg glaserte hasselnøtter rundt.

TIPS!
Lag denne kaken heller i en medium langpanne, så får du tynnere lag og mulighet til å skjære den i små konfektbiter.

ingredienser

Lag 1 og 6: Sjokoladekakebunn
 150 g mørk sjokolade
 150 g smør
 3 egg
 200 g sukker
 40 g kakaopulver
 1 ts bakepulver
 1 ts bakepulver
 ½ ts vaniljesukker
 100 g hvetemel
Lag 2: Smørkrem
 150 g smør, romtemperert
 300 g melis
 3 ss kremfløte
 1 ts vaniljesukker
 ¼ ts salt
Lag 3: Karamellkrem
 1 ½ dl sukker
 2 ss vann
 1 dl kremfløte
 90 g smør
 300 g melis
Lag 4: Krønsj-marsmallow
 200 g fluff cremé (marshmallowkrem) ev. 26 marshmallows
 60 g smør
 100 g rice krispis/cocoa krispis/coco pops e.l. frokostblandinger
Lag 5: Cookie dough-lag
 240 g smør, romtemperert
 100 g sukker
 150 g brunt sukker
 4 ss melk
 1 ts vaniljesukker
 250 g hvetemel
 ½ ts salt
 150 g melkesjokolade
Sjokoladeglasur:
 200 g mørk sjokolade
 400 g melis
 240 g smør, romtemperert
 6 ss melk
 ½ ts vaniljesukker
Pynt:
 2 ss vann
 1 dl sukker
 250 g hasselnøtter
 1 iskjeks

Directions

Lag 1 og 6:
1

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på ca. 24 cm i diameter og dekk bunnen med bake- papir.

2

Smelt sjokolade og smør på lav varme. Rør til godt blandet.

3

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Visp inn smør- og sjokoladeblanding med resten av ingrediensene til en glatt røre.

4

Ha røren i formen og stek i ca. 35 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjølpå rist.

5

Del kaken i to like deler og legg den ene bunnen på et serveringsfat med kanten fra springformen rundt slik at du kan bygge opp lagene. Pakk den andre bunnen godt i plast og legg til side.

Lag 2:
6

Pisk romtemperert smør og melis luftig og hvitt. Visp inn fløte, vaniljesukker og salt og pisk godt.

7

Fordel smørkremen utover kakebunnen og sett kaldt.

Lag 3:
8

Smelt sukker og vann på medium varm til sukkeret er oppløst, og du har en gyllen karamell. Ikke rør.

9

Varm opp fløte og smør i en annen gryte og rør til smøret er smeltet.

10

Hell fløteblandingen i den varme karamellen, gjerne gradvis for det vil boble opp, og rør med en tresleiv til sukkeret har løst seg opp igjen. La småkoke i et par minutter.

11

Ta kjelen av platen. Rør inn melis og avkjøl kremen til den er kald og tykk.

12

Fordel karamellkremen utover smørkremlaget og sett kaken kaldt igjen.

Lag 4:
13

Smelt marshmallowkrem og smør på middels høy varme under omrøring. Rør til blandingen er godt blandet og flytende.

14

Ta av varmen og vend inn frokostblanding.

15

Fordel blandingen over karamellkremen. Den stivner ganske fort, så du må jobbe raskt. Sett kaken kaldt.

Lag 5:
16

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, ca. 5 minutter.

17

Tilsett melk, vaniljesukker, hvetemel og salt, og visp til en jevn deig.

18

Grovhakk sjokoladen og vend inn.

19

Fordel deigen utover toppen av marshmallowlaget. Topp med den siste kakebunnen. Press godt ned og sett kaldt.

TIPS!
Om kaken blir for høy for formen, kan du sette en ekstra ring på toppen og tape fast langs skjøten.

Sjokoladeglasur:
20

Smelt sjokoladen på lav varme eller i vannbad. Avkjøl noe.

21

Pisk melis, romtemperert smør, melk og vanilje til en jevn blanding og ha i sjokoladen. Pisk til en luftig krem.

22

Fjern formen på kaken og fordel kremen jevnt utover hele kaken eller bare på toppen om du vil vise lagene. Sett kaldt før servering.

Glaserte hasselnøtter:
23

Kok opp vann og sukker og småkok til sukkeret er oppløst og du har en gyllenbrun karamell. Ikke rør.

24

Vend inn hasselnøtter og spre utover et bakebrett dekket med matpapir. La stivne og knekk i biter.

25

Sett en iskremkjeks midt på kaken og legg glaserte hasselnøtter rundt.

TIPS!
Lag denne kaken heller i en medium langpanne, så får du tynnere lag og mulighet til å skjære den i små konfektbiter.

Imponerende 6-lagskake