Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
Dagens fristelse er en deilig iskremkake laget av ferske bringebær, toppet med deilig vanilla bean frosting. Fantastisk frisk og god i smak, og superenkel å lage.
Du trenger:
- 1 boks søt kondensert melk
- 3 eggeplommer
- 5 dl pisket kremfløte
- 400 g ferske bringebær
- saften av 1 sitron
Begynn ved å lage puré av bringebær og saften av 1 sitron.
Ha søt kondensert melk i en mikserbolle sammen med 3 eggeplommer og miks i noen minutter.
Miks 5 dl kremfløte stiv, og bland det inn i eggedosisrøren.
Tilsett bringebærpuréen.
Hell røren i en rund bakeform som er 20 cm i diameter. Sett det hele kaldt i minst 6 timer.
Like før servering, lag Vanilla bean frosting.
Du trenger:
-
7 eggehviter
-
5 dl sukker
-
1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
-
evt. noen dråper konditorfarge
Ha alle ingredienser i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet. Visp for hånd i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.
Hell røren i en miksebolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet. Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.
Ønsker du fin pastellfarge, kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
Dekorér toppen med en stor Wilton 1 A tipp som er rundt og lag små dots på toppen!
Det er så utrolig godt med denne frostingen på toppen! Evt. dekorer toppen med litt ferske bær, håper den faller i smak hos dere! Varme klemmer fra meg til deg.