Jordbær- mandel- og marengskake

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Denne jordbær- marengs- og mandelkaken er fantastisk god.

Selve bunnen er lagt av mandler, vaniljepulver og marengs, det blir totalt 4 bunner. Disse har jeg fylt med en luftig vaniljekrem og bringebær-/sitronkrem og ferske jordbær
Hele kaken er så dekket med mer luftig vaniljekrem og pyntet med med enda mer jordbær på toppen.
En bit av denne…. oh la la, det er så godt.

JORDBÆR og MARENGS KAKE

INGREDIENSER FOR BUNNEN

  • 250 GRAM EGGEHVITER
  • 400 GRAM SUKKER
  • 200 GRAM MALTE MANDLER
  • 75 GRAM VANILJEKREMPULVER  SOM ER BEREGNET TIL KOKING ( KAN UTELATES ) * SE MIN TIPS NEDEFOR

Fyll:

  • LUFTIG VANILJEKREM, DU FINNER OPPSKRIFT HER.
  • BRINGEBÆR-/SITRONKREM, DU FINNER OPPSKRIFT HER.
  • ISTEDENFOR BRINGEBÆR-/SITRONKREM BRUK JORDBÆRKREM, OPPSKRIFT FINNER DU HER.
  • FERSKE JORDBÆR

Pynt:

  • LUFTIG VANILJEKREM, DU FINNER OPPSKRIFT HER.
  • FERSKE JORDBÆR

FREMGANGSMÅTE

  • Grovhakk mandler i en matprosessor, eller bruk en mandelkvern til dette.
  • Bland det sammen med vaniljesauspulver og sett det til side så lenge.
  • På middels hastighet pisk eggehvitene til det begynne å skumme
  • Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse, helt på slutten tilsett vanilje
  • Vend nøtte-vanilje blandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
  • Bruk en sprøytepose med en stor rund tipp; fyll sprøyteposen med marengsblanding
  • Bruk baksiden av en rund form 20 cm til å tegne 4 sirkler på bakepapir
  • Snu bakepapiret slik at den tegnede siden ligger nederst på bakeplaten
  • Lag en sirkel av marengsmasse som blir 20 cm, begynn i midten av hver sirkel og gå hele veien rundt, ut av denne oppskriften får du nok for 4 bunner a 20 cm.
  • Stek midt i ovnen ved 160°C i 20 min.
  • Avkjøl bunnen helt og fjern bakepapiret.

FYLL OG PYNT

  • Legg den første bunnen på fatet kaken skal serveres på
  • Fyll ½ parten av denne kaken med luftig vaniljekrem som du finner oppskriften på her.
  • Resten av kaken fylles med ½ porsjon av bringebær-/sitronkrem som du finner oppskriften på her.
  • Ha et par ss. av kremen på hver bunn og bruk en palett til å bre kremen ut godt
  • Ha skiver med jordbær mellom lagene før du legger neste bunn på toppen og gjenta.
  • Dekk resten av kaken med resten av den luftige vaniljekremen eller bringebærkremen, stryk kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.
  • Topp kaken med mer jordbær

* Bunnen: Du kan bruke vaniljekrempulver med vaniljesmak fra Idun i serien Mors hjemmebakte. Eller om du er innom Sverige så finner du i bakehyllen ” Marsán Vaniljsås original ”  fra merke Ekströms som jeg bruker selv.