Jordbærkake

strawberry-shortcake

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle sammen!

Det er fint å kunne servere gjester noe som er lett å lage og som i tillegg er supergodt!

Jordbærkake er en favoritt hos meg. Det er en deilig kake som ikke er laget med smør, men med pisket krem. Den er perfekt å servere med ferske jordbær-

strawberry

Strawberry Shortcake

225 g hvetemel + 15 g maisenna

2 ts bakepulver

230 g sukker

3 1/2 dl kremfløte

1 vaniljestang (frøene)

3 store egg, romtemperert

Melis, til pynt

Ekstra

Ferske jordbær

Pisket kremfløte

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 190 ˚C.

Ha sukker, kremfløte og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca. 3 minutter.

whippedvanillacream

Tilsett egg og miks til alt er godt blandet i ca. 30 sekunder.

eggs

Sikt hvetemel godt sammen med maisenna og bakepulver. Gjenta gjerne en andre gang for best mulig resultat.

flour

Sikt melblandingen i røren.

flourmixture

Spray en bundtform eller en vanlig rund form med matfett og sikt litt mel i den. Fordel røren i formen.

Sett det hele i ovnen ved 190 ˚C i ca. 30 minutter.

cakebundt

Kaken avkjøles i formen i minst 15 minutter for du snur den opp ned.

freshlybaked

Dryss den avkjølte kaken med melis og server den sammen med ferske jordbær og pisket kremfløte.

strawberry

Dette er så godt.

whippe-cream

Håper dere ble fristet!

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela