Jordbærsjokolademuffins

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Jordbærsjokolade er en fantastisk oppfinnelse!

Sjokoladen er rosa og selges blant annet av den kjente, belgiske sjokoladeprodusenten Callebaut.

Kjøp den hvis du får tak i, og lag disse deilige cupcakesene!

Ingredienser:

Muffins:
100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljesukker
1 vaniljestang
2 store egg
2,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
400 g hvetemel
150 g jordbær

Jordbærsjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g jordbærsjokolade

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar jordbærsjokoladefløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Til muffinsene piskes mykt smør luftig med melis og vaniljesukker. Pisk inn eggene til en myk smørkrem. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene fra innsiden. Pisk dette inn i smørkremen. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med fløten til en jevn deig. Vend til slutt i jordbær delt opp i små biter.

Fordel deigen i muffinsformer som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.

Ta jordbærsjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid – mindre enn ett minutt – så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha jordbærsjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt med rosa sukkerblomster eller annen kakepynt du liker.

Tips:

Denne porsjonen med jordbærsjokoladekrem gir topping på cupcakesene i den størrelsen du ser på bildet. Vil du ha høye, store topper med frosting må du doble oppskriften på kremen.