Julerød Pavlova-krans

Imponer med en stor og overdådig pavlova formet som en julekrans. De friske smakene gjør kaken perfekt å servere etter all den tunge julematen.

ForfatterNadin Martinuzzi/SentralenFotoNadin Martinuzzi/Sentralen

Mengde1 Porsjon
Steketid1 time 30 minutter

1 porsjon gir 12 stk.

 6 eggehviter, romtempererte
 2 ts hvitvinseddik
 4 dl sukker
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
Bringebærsirup:
 250 g bringebær, gjerne frosne
 100 g sukker
 ½ dl vann
 ½ dl portvin
Pynt:
 3 dl kremfløte
 250 g rips
 50 g granateplekjerner
 2 fiken, ferske
 10 physalis

1

Kok opp bringebær, sukker, vann og portvin og la småkoke i 3–4 minutter.

2

Press gjennom en sikt til en glatt sirup. Avkjøl helt før bruk.

3

Forvarm ovnen til 90 grader og finn frem et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter.

4

Pisk eggehviter til hardt skum i en bolle, gjerne av glass eller stål. Ha i eddik mens du visper. Det er viktig at både bollen og vispen er helt ren, for ellers vil du slite med å få marengsen stiv.

5

Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Pisk til massen er blank og stiv.

6

Bruk en stor spiseskje og legg marengsen på stekebrettet langs sirkelen slik at du får en krans.

7

Stek i ovnen i 90 minutter. Avkjøles helt på rist, gjerne over natten. Marengskransen kan du lage ferdig lang tid i forveien, for den kan oppbevares lenge bare det er tørt.

8

Pisk kremfløte til stiv krem og spre utover pavlovaen rett før servering; da holder marengsen seg sprø og god. Pynt med rips, granateplekjerner, fiken, physalis og bringebærsirup.

TIPS: Pavlovaen er glutenfri.

ingredienser

 6 eggehviter, romtempererte
 2 ts hvitvinseddik
 4 dl sukker
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
Bringebærsirup:
 250 g bringebær, gjerne frosne
 100 g sukker
 ½ dl vann
 ½ dl portvin
Pynt:
 3 dl kremfløte
 250 g rips
 50 g granateplekjerner
 2 fiken, ferske
 10 physalis

Directions

1

Kok opp bringebær, sukker, vann og portvin og la småkoke i 3–4 minutter.

2

Press gjennom en sikt til en glatt sirup. Avkjøl helt før bruk.

3

Forvarm ovnen til 90 grader og finn frem et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter.

4

Pisk eggehviter til hardt skum i en bolle, gjerne av glass eller stål. Ha i eddik mens du visper. Det er viktig at både bollen og vispen er helt ren, for ellers vil du slite med å få marengsen stiv.

5

Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Pisk til massen er blank og stiv.

6

Bruk en stor spiseskje og legg marengsen på stekebrettet langs sirkelen slik at du får en krans.

7

Stek i ovnen i 90 minutter. Avkjøles helt på rist, gjerne over natten. Marengskransen kan du lage ferdig lang tid i forveien, for den kan oppbevares lenge bare det er tørt.

8

Pisk kremfløte til stiv krem og spre utover pavlovaen rett før servering; da holder marengsen seg sprø og god. Pynt med rips, granateplekjerner, fiken, physalis og bringebærsirup.

TIPS: Pavlovaen er glutenfri.

Julerød Pavlova-krans