Imponer med en stor og overdådig pavlova formet som en julekrans. De friske smakene gjør kaken perfekt å servere etter all den tunge julematen.
1 porsjon gir 12 stk.
Kok opp bringebær, sukker, vann og portvin og la småkoke i 3–4 minutter.
Press gjennom en sikt til en glatt sirup. Avkjøl helt før bruk.
Forvarm ovnen til 90 grader og finn frem et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter.
Pisk eggehviter til hardt skum i en bolle, gjerne av glass eller stål. Ha i eddik mens du visper. Det er viktig at både bollen og vispen er helt ren, for ellers vil du slite med å få marengsen stiv.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Pisk til massen er blank og stiv.
Bruk en stor spiseskje og legg marengsen på stekebrettet langs sirkelen slik at du får en krans.
Stek i ovnen i 90 minutter. Avkjøles helt på rist, gjerne over natten. Marengskransen kan du lage ferdig lang tid i forveien, for den kan oppbevares lenge bare det er tørt.
Pisk kremfløte til stiv krem og spre utover pavlovaen rett før servering; da holder marengsen seg sprø og god. Pynt med rips, granateplekjerner, fiken, physalis og bringebærsirup.
TIPS: Pavlovaen er glutenfri.
ingredienser
Directions
Kok opp bringebær, sukker, vann og portvin og la småkoke i 3–4 minutter.
Press gjennom en sikt til en glatt sirup. Avkjøl helt før bruk.
Forvarm ovnen til 90 grader og finn frem et stekebrett dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm i diameter.
Pisk eggehviter til hardt skum i en bolle, gjerne av glass eller stål. Ha i eddik mens du visper. Det er viktig at både bollen og vispen er helt ren, for ellers vil du slite med å få marengsen stiv.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Pisk til massen er blank og stiv.
Bruk en stor spiseskje og legg marengsen på stekebrettet langs sirkelen slik at du får en krans.
Stek i ovnen i 90 minutter. Avkjøles helt på rist, gjerne over natten. Marengskransen kan du lage ferdig lang tid i forveien, for den kan oppbevares lenge bare det er tørt.
Pisk kremfløte til stiv krem og spre utover pavlovaen rett før servering; da holder marengsen seg sprø og god. Pynt med rips, granateplekjerner, fiken, physalis og bringebærsirup.
TIPS: Pavlovaen er glutenfri.