For en lykke å ha en full boks med kardemommestjerner på benken.
Ca. 50 stk.
Rør mykt smør/margarin lyst med sukker.
Tilsett egg og revet appelsinskall. Rør hjortetakksalt og kardemomme ut i melet og bland inn. Ikke rør for mye.
Pakk deigen inn i plast og la ligge kjølig i minst en halv time.
Kjevle ut tynt og stikk ut småkaker.
Legg på et stekebrett og pensle med egg.
Bland knuste mandelflarn og perlesukker og strø det på kakene. Stek dem ved 200° i 5–10 minutter.
Det er smak og behag, ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen, også kjent som Krem-Elin. Margarin gjør deigen lettere å jobbe med fordi den har et høyere smeltepunkt. Bruk det du liker best!
ingredienser
Directions
Rør mykt smør/margarin lyst med sukker.
Tilsett egg og revet appelsinskall. Rør hjortetakksalt og kardemomme ut i melet og bland inn. Ikke rør for mye.
Pakk deigen inn i plast og la ligge kjølig i minst en halv time.
Kjevle ut tynt og stikk ut småkaker.
Legg på et stekebrett og pensle med egg.
Bland knuste mandelflarn og perlesukker og strø det på kakene. Stek dem ved 200° i 5–10 minutter.
Det er smak og behag, ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen, også kjent som Krem-Elin. Margarin gjør deigen lettere å jobbe med fordi den har et høyere smeltepunkt. Bruk det du liker best!