Julestjerner med kardemomme og appelsin

For en lykke å ha en full boks med kardemommestjerner på benken.

ForfatterElin Vatnar NilsenFoto Elin Vatnar Nilsen

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

Ca. 50 stk.

 100 g smør eller margarin
 125 g sukker
 1 egg
 ½ appelsin, skallet
 200 g hvetemel
 ½ ts kardemomme
 ½ ts hjortetakksalt
PENSLING OG DRYSS
 egg, perlesukker og mandelflak

1

Rør mykt smør/margarin lyst med sukker.

2

Tilsett egg og revet appelsinskall. Rør hjortetakksalt og kardemomme ut i melet og bland inn. Ikke rør for mye.

3

Pakk deigen inn i plast og la ligge kjølig i minst en halv time.

4

Kjevle ut tynt og stikk ut småkaker.

5

Legg på et stekebrett og pensle med egg.

6

Bland knuste mandelflarn og perlesukker og strø det på kakene. Stek dem ved 200° i 5–10 minutter.

SMØR ELLER MARGARIN?
7

Det er smak og behag, ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen, også kjent som Krem-Elin. Margarin gjør deigen lettere å jobbe med fordi den har et høyere smeltepunkt. Bruk det du liker best!

ingredienser

 100 g smør eller margarin
 125 g sukker
 1 egg
 ½ appelsin, skallet
 200 g hvetemel
 ½ ts kardemomme
 ½ ts hjortetakksalt
PENSLING OG DRYSS
 egg, perlesukker og mandelflak

Directions

1

Rør mykt smør/margarin lyst med sukker.

2

Tilsett egg og revet appelsinskall. Rør hjortetakksalt og kardemomme ut i melet og bland inn. Ikke rør for mye.

3

Pakk deigen inn i plast og la ligge kjølig i minst en halv time.

4

Kjevle ut tynt og stikk ut småkaker.

5

Legg på et stekebrett og pensle med egg.

6

Bland knuste mandelflarn og perlesukker og strø det på kakene. Stek dem ved 200° i 5–10 minutter.

SMØR ELLER MARGARIN?
7

Det er smak og behag, ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen, også kjent som Krem-Elin. Margarin gjør deigen lettere å jobbe med fordi den har et høyere smeltepunkt. Bruk det du liker best!

Julestjerner med kardemomme og appelsin
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 594337


Varnish cache server