Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Denne karamellsausen er helt himmelsk god. Den er også veldig allsidig og kan brukes til så mye.
Karamellsaus
225 g sukker
65 ml vann
85 ml kremfløte (250 ml for en mer flytende karamellsaus)
1 ts vaniljeekstrakt
70 g usaltet smør
Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme, og rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Ikke rør mer.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte. Vær obs, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten. Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør.
Sett kjelen tilbake på kokeplaten og rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.
Avkjøl karamellsausen litt før du heller den i et glass.
Supergodt på cupcakes…
Håper dere ble fristet!