Karamellsaus

E95A4975

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Denne karamellsausen er helt himmelsk god. Den er også veldig allsidig og kan brukes til så mye.

Karamellsaus

225 g sukker

65 ml vann

85 ml kremfløte (250 ml for en mer flytende karamellsaus)

1 ts vaniljeekstrakt

70 g usaltet smør

Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme, og rør til du ser at sukkeret er oppløst.

E95A3740

Skru opp varmen til det høyeste. Ikke rør mer.

Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.

Tilsett kremfløte. Vær obs, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten. Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.

E95A5508

Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør.

Sett kjelen tilbake på kokeplaten og rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.

E95A5517

Avkjøl karamellsausen litt før du heller den i et glass.

E95A4631

E95A4975

Supergodt på cupcakes…

E95A4736

Håper dere ble fristet!

Logo2-Manuela-212