Key Lime Pie fra Key West i Florida

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Key West ligger så sør i Florida som du kan komme. Og her snakker vi karibisk atmosfære, hvite strender og tropiske gleder!  Smile

Fra Key West kommer de små grønne limefruktene som kalles Key Limes, og av disse limefruktene lager man den berømte Key Lime Pie.

Key Lime Pie består av kjeksbunn og et kremete, deilig limefyll.

Nydelig og frisk sommerkake!

Ingredienser:

Kjeksbunn:
300 g Digestive kjeks
175 g smør

Fyll:
8 eggeplommer
800 g søt kondensert melk (2 bokser, se tips)
2,5 dl presset lime saft (se tips)
2 ts revet limeskall

Pynt:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 stk lime (se tips)

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunn og kanter på en form (24 cm med høye kanter, se tips). Stek kjeksbunnen midt i ovnen ved 170°C i 10 min, til den er gylden og fast. Avkjøl helt.

Skru varmen på ovnen ned til 150°C.

Pisk eggeplommer og kondensert melk sammen med en stålvisp. Tilsett revet skall og presset saft fra lime. Fortsett å piske et par minutter med stålvisp til blandingen blir jevn og tykk.

Hell blandingen i formen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 150°C i 25 minutter. Fyllet skal bli fast på overflaten, men være bløtt inni. Avkjøl kaken i kjøleskapet i et par timer (og helst over natten) til den er helt kald og fyllet får festnet seg.

Pisk kremfløte med vaniljesukker. Pynt kaken med sprøytet krem og halve limeskiver.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Tips:

Små Key lime fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Kaken blir i praksis like god om du bruker den andre typen lime (persiske lime) som er litt større. 2,5 dl presset limesaft tilsvarer 8-12 stk, avhengig av hvor saftige de er.

Søt kondensmelk («sweetened condensed milk») er tykk, gulaktig og kremete melk som kjøpes på hermetikkboks. 1 boks tilsvarer 400 g, så du trenger altså 2 bokser til denne kaken. Produktet må ikke forvekslet med Vikingmelk («evaporated milk»), som også kjøpes på hermetikkboks, men som er usøtet og mye hvitere og tynnere i konsistensen.

Det er litt vanskelig å flytte på den ferdigstekte kaken, så det beste er å steke den i en paiform eller i en form der kanten er festet direkte til et kakefat (Bake it easy fra Porsgrunn).