Kladdkake med espressokrem

Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no

Hei 🍂

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Har du lyst å bake noe godt? Noe som nesten ikke tar tid, men smaker himmelsk godt? La meg friste deg med denne seige kladdkaken, toppet med en nydelig luftig espressokrem og hakket Daim.

Inspirasjon fikk jeg når jeg var på kafébesøk her hvor jeg bor og da var det bare å gå rett på kjøkkenet og lage akkurat denne kaken.
Denne kladdkakne lager du i en fei og den er nydelig på smak.

Klassisk  KLADDKAKA

  • 150 gram smør, smeltet
  • 3 dl ( 240 gram) sukker
  • 1 dl (40 gram) kakao
  • 1-2 ts. vaniljesukker, kan sløyfes
  • 2 dl (120 gram) mel
  • 2 egg
  • 1/8 ts. salt

Topping

  • 1/2 oppskrift på espresso/mokkakrem du finner oppskriften →her.
  • 1 plate hakket daim

Slik gjør du 

  • Smør en form (20 cm) og kle bunnen med bakepapir.
  • Smelt smøret i en lite kasserolle, smøret kan gjerne få en litt fin gyllen farge, ta kasserolle fra varmen.
  • Rør i sukker, kakao og vaniljesukker, og rør det godt sammen med en ballongvisp.
  • Tilsett en egg om gangen, rør det lett sammen.
  • Til slutt tilsett mel og salt og rør det forsiktig sammen.
  • Hell røren i springform.
  • Stekes på 175 grader midt i oven, i cirka 15-18 minutter.
  • Ta den ut av ovnen og la den avkjøles helt på en rist.
  • Sett den i kjøleskapet i cirka 1-2 timer slik at du får en fantastisk fudgy kladdkaka som er bare magisk godt!
  • Ta kladdkaken ut av formen med en kniv, fjern kakeringen og dra bakepapiret av kaken fra under siden.
  • Sett kaken på et passende fat.
  • Like før servering: Lag en 1/2 porsjon espresso/mokkakrem som du finner oppskriften på→ her
  •  Fordel mokkakremen jevnt på toppen av kladdkaken med en palett (stekespade)
  • Dra evt. en dekoreringsskrape/dekoringskam over toppen av mokkakremen.
  • Fordel  hakket Daim på toppen av mokkakremen.
  • Nyt.

 

 

Steg for steg bilder

  • Ta en titt på denne videoen som viser hvordan du lager kladdkaka.
  • Du trenger ikke å drysse formen eller toppen slik du ser i videoen med kakao – det gjør jeg ikke i denne oppskriften.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker