Klassisk ostekake

Ostekake slår alltid an, enten det er til dessert eller kaffe. I tillegg er den veldig holdbar og holder seg i mange, mange dager i kjøleskapet.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid45 minutterTotal tid45 minutter

Oppskriften gir 1 kake/form ca. 24 cm i diameter

BUNN
 225 g Digestive-kjeks
 125 g smør
FYLL
 1 pk sitrongelé + 2 1/2 dl vann
 225 g kremost
 100 g melis
 1 ts vaniljesukker
 1 beger lettrømme
 2 ½ dl kremfløte
PYNT
 1 pk rød gelé
 2 ½ dl vann

1

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør.

2

Sett formringen (kakeringen) på et fat. Fordel kjeksblandingen på fatet og trykk kjeksbunnen godt sammen og helt ut til kakeringen. Sett kjølig

3

Lag geleén som anvist på pakken, men med halvparten av væsken og la den kjølne.

4

Visp sammen romtemperert ost med melis, vaniljesukker og rømme.

5

Pisk fløten stiv og vend den inn i ostemassen sammen med den avkjølte geléen.

6

Hell blandingen over kjeksbunnen og sett kjølig natten over.

7

Lag gelelokket som anvist på pakken men med 2½ dl vann. La geleen avkjøle seg noe, men pass på at den ikke begynner å stivne, før den helles forsiktig over ostekaken.

8

Gelelokket er jo pynt nok i seg selv, men dander gjerne med ekstra frukt, sitronmelisse eller det du har.

9

Tips! Bytt kjeksene til en glutenfri variant, og vips kan du servere den til glutenallergikere også.

KONKURRANSE-VINN BAKEBOLLER FRA ROSTI
10

Slik deltar du: La du merke til den nye funksjonaliteten i oppskriften der du kan justere porsjonen og huke av for allerede tilsatte ingredienser? Hva synes du? Kommenter direkte i FB-posten på Bakelyst, så er du med. Vi trekker vinneren mandag 4. november.

ingredienser

BUNN
 225 g Digestive-kjeks
 125 g smør
FYLL
 1 pk sitrongelé + 2 1/2 dl vann
 225 g kremost
 100 g melis
 1 ts vaniljesukker
 1 beger lettrømme
 2 ½ dl kremfløte
PYNT
 1 pk rød gelé
 2 ½ dl vann

Directions

1

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør.

2

Sett formringen (kakeringen) på et fat. Fordel kjeksblandingen på fatet og trykk kjeksbunnen godt sammen og helt ut til kakeringen. Sett kjølig

3

Lag geleén som anvist på pakken, men med halvparten av væsken og la den kjølne.

4

Visp sammen romtemperert ost med melis, vaniljesukker og rømme.

5

Pisk fløten stiv og vend den inn i ostemassen sammen med den avkjølte geléen.

6

Hell blandingen over kjeksbunnen og sett kjølig natten over.

7

Lag gelelokket som anvist på pakken men med 2½ dl vann. La geleen avkjøle seg noe, men pass på at den ikke begynner å stivne, før den helles forsiktig over ostekaken.

8

Gelelokket er jo pynt nok i seg selv, men dander gjerne med ekstra frukt, sitronmelisse eller det du har.

9

Tips! Bytt kjeksene til en glutenfri variant, og vips kan du servere den til glutenallergikere også.

KONKURRANSE-VINN BAKEBOLLER FRA ROSTI
10

Slik deltar du: La du merke til den nye funksjonaliteten i oppskriften der du kan justere porsjonen og huke av for allerede tilsatte ingredienser? Hva synes du? Kommenter direkte i FB-posten på Bakelyst, så er du med. Vi trekker vinneren mandag 4. november.

Klassisk ostekake