Klassisk svensk prinsessekake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Hei alle sammen

I dag deler jeg oppskriften på denne svenske prinsessekaken, en svensk klassiker, som du finner på mange bakerier rundt om i Sverige.

Under kan du se hvordan du lager denne kaken.

Selve kakebunnen er et vanlig sukkerbrød. Det er fylt med bringebærsyltetøy, masse vaniljekrem og pisket kremfløte.
Kaken er deretter dekket med grønn marsipan, og en nydelig marsipanrose på toppen.

Jeg anbefaler at du bruker hjemmelaget vaniljekrem, det har så utrolig mye å si for smaken på denne kaken.

Du finner en video her med fremgansmåte på hvordan du lager din egen vaniljekrem, og her finner du oppskriften.

I Sverige brukes ikke så søt kremfløte, da resten av kaken er veldig søt med syltetøy, marsipan og vaniljekrem. Jeg tilsetter gjerne noen spiseskjeer sukker likevel. Den klassiske prinsessekaken har egentlig ikke syltetøy, men det har blitt mer og mer vanlig å bruke det i denne kaken.

Selve marsipanen, som du finner oppskriften på her, har jeg farget med grønn- og gullfarge, for å få en klassisk grønnfarge slik en prinsessekake har. Nederst kan du se en video som viser hvordan dette gjøres.

 

KLASSISK SVENSK PRINCESSEKAKE ( PRINSESSTÅRTA)

  • SUKKERBRØD, DU FINNER OPPSKRIFTEN HER
  • BRINGEBÆRSYLTETØY
  • VANILJEKREM, DU FINNER OPPSKRIFTEN HER
  • 450 ML PISKET KREMFLØTE
  • 400-500 GRAM GRØNN MARSIPAN, DU FINNER OPPSKRIFTEN PÅ MARSIPAN HER
  • ROSA MARSIPANROSE
  • MELISDRYSS

 

FREMGANGS MÅTE

  1. Lag oppskriften til sukkerbrød som du finner her
  2. Bruk en form på 25 cm og del kakebunnen i 3.
  3. Jeg liker å trimme mine kaker, (se video)
  4. Oppskriften til vaniljekrem finner du her,
  5. Legg den første kakebunnen på en flate dekket med silikomatte eller bakepapir, og på noe som passer i kjøleskapet.
  6. Ha på rikelig med bringebærsyltetøyet på den første kakebunnen og bre det godt utover.
  7. Legg på neste kakebunn.
  8. Bre så over et rikelig lag med vaniljekrem, men pass på at du ikke brer vaniljekrem helt ut til kanten. Marsipanen kan ikke komme i kontakt med vaniljekremen da den kan svette.
  9. Bre så over et rikelig lag med pisket kremfløte.
  10. Med en spatula, form toppen til en fin kuppel.
  11. Legg på siste bunnen, og klem kakebunnen godt på kuppelen og den øverste siden, slik at den sitter godt fast (se video øverst, det er lettere å skjønne)
  12. Bre er tynt lag med kremfløte over hele kaken
  13. Sett kaken i kjøleskapet fram til du har kjevlet ut marsipanen.
  14. Kjevle ut marsipanen, det må være nok for å dekke hele kaken, og litt ekstra!
  15. Dekk kaken med grønt marsipanlokk, se video øverst hvordan du gjør dette.
  16. Sikt over melis og plasser en rosa marsipanrose på toppen av kaken.
  17. Server kaken og kos dere, håper den faller i smak.