Kjært barn har mange navn! Mange kaller disse kling, mens på Vestlandet og i Nord-Norge heter de gjerne lefser, og i Trøndelag lems eller klenning.
1 porsjon gir ca. 20 lefser.
Ha melk, smør og smult i en kjele og la det koke opp.
Tilsett hvetemel, crème fraîche og eggeplommer og bland dette godt i inn i den varme melk- og smørblandingen.
Del deigen i emner og kjevle dem tynne.
Stek dem på godt varmet takke, temperatur 6–7, først med melsiden ned. Snu dem og stek på andre siden.
PS: Steketakker har litt forskjellig temperaturinnstillinger; noen uten tall, mens andre går fra 1 til 9. Stek først en prøvelefse! Har du ikke takke, kan du steke lefsene i en tørr stekepanne. Da blir lefsene mer som lomper, men de smaker like godt.
Pakk lefsene inn i et klede og så inn i plast for å bevare fuktigheten.
Bland sammen smør og melis. Bre det på lefsene og strø kanel over. Oppbevares kaldt og gjerne i fryser etter at de er ferdigsmurte.
ingredienser
Directions
Ha melk, smør og smult i en kjele og la det koke opp.
Tilsett hvetemel, crème fraîche og eggeplommer og bland dette godt i inn i den varme melk- og smørblandingen.
Del deigen i emner og kjevle dem tynne.
Stek dem på godt varmet takke, temperatur 6–7, først med melsiden ned. Snu dem og stek på andre siden.
PS: Steketakker har litt forskjellig temperaturinnstillinger; noen uten tall, mens andre går fra 1 til 9. Stek først en prøvelefse! Har du ikke takke, kan du steke lefsene i en tørr stekepanne. Da blir lefsene mer som lomper, men de smaker like godt.
Pakk lefsene inn i et klede og så inn i plast for å bevare fuktigheten.
Bland sammen smør og melis. Bre det på lefsene og strø kanel over. Oppbevares kaldt og gjerne i fryser etter at de er ferdigsmurte.