Knasende og seige lion bars

Knasende og seige lion bars

Det er utrolig mange deilige ting i disse barene. De er rett og slett syndige.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Én porsjon av denne oppskriften gir 15-20 biter.
Ha peanøttsmør, sukker og sirup i en kjele.
Varm opp på middels varme, rør om til sukkeret er oppløst og røren er mer flytende. Pass på å bruke en sleiv som tåler høy varme. Ta kjelen av varmen og tilsett Rice Krispies, kokos og salt. Rør dette raskt sammen.
Ha blandingen over i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm), og press det flatt. Legg bakepapir på toppen, og legg en tung bok oppå der igjen.
Sett i kjøleskapet i ca 30 minutter. Fjern så bakepapiret, og del opp i passende biter.
Smelt sjokolade og delfiafett i mikro eller over et vannbad. Stikk en gaffel i hver lion bar, og dypp dem i sjokolade. La sjokoladen renne av til det ikke renner mer. Legg barene på et smurt bakepapir til sjokoladen setter seg.

Tips til variasjoner

Du kan bruke lysebrunt eller mørkebrunt sukker, eller hvitt sukker (farin).
Du kan bruke lys eller brun sirup, eller flytende glukose.
Du kan erstatte Rice Krispies med Corn Flakes eller Honni Korn.
Delfiafettet kan erstattes med et par teskjeer kokosolje.

Kanskje disse også frister?