Knasende og seige lion bars

Foto og tekst: Manuela Kjeilen / passionforbaking.com/no

Knasende og seige lion bars – ingredienser 

350 g peanøttsmør

2 dl brunt sukker

2 dl sirup

110 g Rice Krispies

2 dl kokos

0,5 ts salt

400 g mørk sjokolade

40 g delfiafett

Knasende og seige lion bars – slik gjør du det

Én porsjon av denne oppskriften gir 15-20 biter.

Ha peanøttsmør, sukker og sirup i en kjele.

Varm opp på middels varme, rør om til sukkeret er oppløst og røren er mer flytende. Pass på å bruke en sleiv som tåler høy varme. Ta kjelen av varmen og tilsett Rice Krispies, kokos og salt. Rør dette raskt sammen.

Ha blandingen over i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20×30 cm), og press det flatt. Legg bakepapir på toppen, og legg en tung bok oppå der igjen.

Sett i kjøleskapet i ca 30 minutter. Fjern så bakepapiret, og del opp i passende biter.

Smelt sjokolade og delfiafett i mikro eller over et vannbad. Stikk en gaffel i hver lion bar, og dypp dem i sjokolade. La sjokoladen renne av til det ikke renner mer. Legg barene på et smurt bakepapir til sjokoladen setter seg.

Tips til variasjoner

Du kan bruke lysebrunt eller mørkebrunt sukker, eller hvitt sukker (farin).

Du kan bruke lys eller brun sirup, eller flytende glukose.

Du kan erstatte Rice Krispies med Corn Flakes eller Honni Korn.

Delfiafettet kan erstattes med et par teskjeer kokosolje.

Bilder – steg for steg