Konfetti-vaniljekake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Hei, alle sammen!

I dag deler jeg oppskrift på den deilige konfettikaken.

Denne kaken lages med kremfløte i stedet for smør, som gir en fantastisk god smak, og den har masse egg i seg. Konfettikaken er best å spise samme dag, og dersom du oppbevarer den i kjøleskapet bør du ta den ut 1 time før servering!

Håper den faller i smak, se video under på hvordan kaken lages.

Vanilje-kakebunn (3 x 20 cm)

700 ml kremfløte, kald  (40 % fettinnhold)

6 store egg, romtemperert

395 g finkornet sukker eller vanlig sukker

2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

450 g hvetemel, siktet

1 ss bakepulver

1 ts salt

1 håndfull konfetti (kakestrø)

Fyll – vaniljefrosting

5 dl kald kremfløte

250 g mascarpone ost

1-2 ts vanilla bean paste

1-2 dl melis

Pynt

Vaniljefrosting

1 håndfull konfetti

1 bursdagslys

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 170 grader.

Spray formen med matfett og legg på bakepapir.

Hell kald kremfløte i en stor bolle eller i en mikser.

Visp det til det blir tykt, det tar bare noen minutter.

Når kremfløten er stiv tilsetter du 3 egg og visper det i 10-15 sekunder.

Tilsett så de 3 resterende eggene og miks i 10 -15 sekunder til.

Tilsett en ss om gangen med sukker, men ikke miks lengre en 30-60 sekunder totalt.

Bland vaniljesukker sammen med melblandingen.

Hell røren i en stor og romslig bolle, og sett det til siden så lenge.

Sikt mel, salt og bakepulver to ganger i en bakebolle.

Forsett oppskriften med kun en slikkepott og en sikt.

Sikt 1/3 av melet i kremfløte- og eggeblandingen, og bland det sammen med en slikkepott.

Gjenta dette 2 ganger med resten av melblandingen. Pass på at du holder volum i kakerøren når du gjør dette, så ikke ha dårlig tid.

Bland det godt sammen til du ser at det er ikke mer mel igjen.

Tilsett kakestrø og fordel røren i 3 former.

Om du ikke har 3 slike former bruker du én form, og deler kaken i tre deler etterpå. Steketiden er da lengre, så sjekk med en kakenål innimellom.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 25-35 minutter, test med en kakenål.

La kakene avkjøles i selve pannen i 10 minutter, og avkjøl så helt på en kakerist.

Slik setter du sammen en konfettikake

Jeg liker å trimme mine kakebunner, om du vil vite hvordan du gjør dette, se på video øverst. Du trenger imidlertid ikke å gjøre dette.

Legg den første kakebunnen på et brett som passer i kjøleskapet. Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.

Bre over 1/3 del av vaniljekremen.

Legg neste bunn over, og gjenta.

Legg på siste bunn, og dekk hele kaken med resten av vaniljekremen.

Dekk kaken med plastfolie, og sett kald i ca. 1 time.

Lag en ny porsjon med vaniljekrem.

Ta fram en sprøytepose med en åpen tipp, og lag kremstriper. Begynn nederst og gå opp til kanten, (se video øverst) gjenta rundt hele kaken.

Bruk en spatula og avslutt toppen ved å dra krem fra kanten innover.

Dekorer eventuelt kanten av kaken med mer kakestrø.

Skjær kaken opp i herlige biter. Smak, del med andre og kos deg massevis.

Ha en fin dag videre, alle dere.

God klem fra Manuela xo