Krumkaker med multekrem

Fjellets gull i gylne, sprø krumkakeskåler setter prikken over i-en på mang en julemiddag landet rundt.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori,

Mengde1 Porsjon

1 porsjon er nok til 8 personer.

Krumkakeskåler:
 200 g egg
 200 g sukker
 150 g smør, smeltet og avkjølt
 200 g hvetemel
 2 ss smør, til pensling
Multekrem:
 300 g multer
 100 g sukker
 5 dl fløte
 ½ dl melis
 1 vaniljestang

Krumkakeskåler:
1

Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 minutter.

2

Smelt smøret og avkjøl det. Bland i eggedosisen.

3

Sikt melet og rør det godt inn i deigen. Du kan eventuelt også tilsette ¾ ts malt kardemomme.

Tips!
Vil du lage glutenfrie krumkaker, kan du bytte ut hvetemel med 100 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix) og 100 g potetmel.

4

La røren stå på benken og svelle en stund, ca. 15 minutter. Etter svelling kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.

5

Pensle krumkakejernet med smør og stek krumkakene til de er lysebrune. Legg dem i en kopp med det samme de er stekt. Løsne dem forsiktig fra koppen når de er avkjølt. Oppbevar krumkakeskålene i en tett boks med lokk til de skal serveres.

Multekrem:
6

Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Lag multesyltetøy ved å blande resten av multene med sukker og røre til sukkeret er oppløst.

7

Pisk krem av fløte, melis og frøene fra en vaniljestang. Ikke pisk fløten for mye.

8

Vend inn multesyltetøyet og fyll i krumkakeskålene rett før servering. Pynt med pene multer på toppen.

ingredienser

Krumkakeskåler:
 200 g egg
 200 g sukker
 150 g smør, smeltet og avkjølt
 200 g hvetemel
 2 ss smør, til pensling
Multekrem:
 300 g multer
 100 g sukker
 5 dl fløte
 ½ dl melis
 1 vaniljestang

Directions

Krumkakeskåler:
1

Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 minutter.

2

Smelt smøret og avkjøl det. Bland i eggedosisen.

3

Sikt melet og rør det godt inn i deigen. Du kan eventuelt også tilsette ¾ ts malt kardemomme.

Tips!
Vil du lage glutenfrie krumkaker, kan du bytte ut hvetemel med 100 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix) og 100 g potetmel.

4

La røren stå på benken og svelle en stund, ca. 15 minutter. Etter svelling kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.

5

Pensle krumkakejernet med smør og stek krumkakene til de er lysebrune. Legg dem i en kopp med det samme de er stekt. Løsne dem forsiktig fra koppen når de er avkjølt. Oppbevar krumkakeskålene i en tett boks med lokk til de skal serveres.

Multekrem:
6

Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Lag multesyltetøy ved å blande resten av multene med sukker og røre til sukkeret er oppløst.

7

Pisk krem av fløte, melis og frøene fra en vaniljestang. Ikke pisk fløten for mye.

8

Vend inn multesyltetøyet og fyll i krumkakeskålene rett før servering. Pynt med pene multer på toppen.

Krumkaker med multekrem