Fjellets gull i gylne, sprø krumkakeskåler setter prikken over i-en på mang en julemiddag landet rundt.
1 porsjon er nok til 8 personer.
Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 minutter.
Smelt smøret og avkjøl det. Bland i eggedosisen.
Sikt melet og rør det godt inn i deigen. Du kan eventuelt også tilsette ¾ ts malt kardemomme.
Tips!
Vil du lage glutenfrie krumkaker, kan du bytte ut hvetemel med 100 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix) og 100 g potetmel.
La røren stå på benken og svelle en stund, ca. 15 minutter. Etter svelling kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.
Pensle krumkakejernet med smør og stek krumkakene til de er lysebrune. Legg dem i en kopp med det samme de er stekt. Løsne dem forsiktig fra koppen når de er avkjølt. Oppbevar krumkakeskålene i en tett boks med lokk til de skal serveres.
Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Lag multesyltetøy ved å blande resten av multene med sukker og røre til sukkeret er oppløst.
Pisk krem av fløte, melis og frøene fra en vaniljestang. Ikke pisk fløten for mye.
Vend inn multesyltetøyet og fyll i krumkakeskålene rett før servering. Pynt med pene multer på toppen.
ingredienser
Directions
Pisk egg og sukker til eggedosis i 5 minutter.
Smelt smøret og avkjøl det. Bland i eggedosisen.
Sikt melet og rør det godt inn i deigen. Du kan eventuelt også tilsette ¾ ts malt kardemomme.
Tips!
Vil du lage glutenfrie krumkaker, kan du bytte ut hvetemel med 100 g Semper Fin Mix (Semper white flour mix) og 100 g potetmel.
La røren stå på benken og svelle en stund, ca. 15 minutter. Etter svelling kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.
Pensle krumkakejernet med smør og stek krumkakene til de er lysebrune. Legg dem i en kopp med det samme de er stekt. Løsne dem forsiktig fra koppen når de er avkjølt. Oppbevar krumkakeskålene i en tett boks med lokk til de skal serveres.
Plukk ut de peneste multene og spar dem til pynt. Lag multesyltetøy ved å blande resten av multene med sukker og røre til sukkeret er oppløst.
Pisk krem av fløte, melis og frøene fra en vaniljestang. Ikke pisk fløten for mye.
Vend inn multesyltetøyet og fyll i krumkakeskålene rett før servering. Pynt med pene multer på toppen.