Ladyfingers

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei fine lesere; har du noen ganger lagt ladyfingers selv?
Ladyfingers er små, søte kjeks som kan brukes i en rekke kaker og desserter, bl. a. i tiramisu,
men de er også kjempegode som de er.

Ingredienser

180 g hvetemel
6 egg, skilt i hviter og plommer
¼ ts sitronsaft
200 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
melis, til dryssing

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Sikt melet over i en bolle og sett den til side så lenge.
Ha eggehvitene i en miksebolle sammen med sitronsaft og en fjerdedel av sukkeret.
Visp det til en stiv marengs.
Ha eggeplommene i en annen bolle sammen med vaniljeekstrakt og resten av sukkeret.
Visp blandingen til en lys og luftig eggedosis.
Ha de stivpiskede eggehvitene over i bollen med eggedosis, og vend dem
forsiktig inn med en slikkepott.
Sikt inn melet i to omganger og vend det forsiktig inn mellom hver gang.
Ha røren over i en sprøytepose med en stor, rund tipp (for eksempel en Wilton 1A tipp) og sprøyt ut lengder på ca 10-12 cm på de to stekebrettene.
Sikt melis over lengdene, vent et par minutter og gjenta melisdryssingen før du setter brettet i ovnen.
Stek ladyfingers i ca. 7-8 minutter, og avkjøl helt.
Ladyfingers kan oppbevares i en tett boks i opptil én uke, eller i fryseren i én måned.

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.