LAPPER MED SITRONKREM

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei, skjønne lesere!

I dag fikk jeg lyst til å lage lapper, eller sveler, som noen kaller disse, så får du lyst på disse må du ha handlelisten klar.

Jeg elsker å servere det med fersk frukt og banan ved siden av, og sitron krem og litt honning eller agar!

Håper du blir fristet.

Lapper – ca 22 stk

3 stk egg

220 g sukker

425 g hvetemel

675 ml kulturmelk

1/4 ts salt

1/4 ts hjortesalt

3/4 ts natron

150 g smeltet smør

1-2 ts vaniljeekstrakt

Revet sitronskall fra 1 sitron

Sitronkrem

150 ml kald kremfløte

75 g mascarpone, kald

100 g melis

1 ts vaniljeekstrakt

Revet sitronskall og juice fra 1 sitron

Fremgangsmåte lapper

For å lage lapper starter du først med å smelte smøret.

Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker.

I to omganger tilsetter du kulturmelk, og sikter i mel i eggedosisen. Vend det forsiktig om slik at du bevarer luftigheten i røren.

Tilsett natron, hornsalt og vaniljeekstrakt, og bland det godt sammen.

Tilsett smeltet smør og rør forsiktig til en klumpfri røre.

Start stekingen med en gang. Varm takken eller stekepannen til middels varme, og legg i litt smør og ca. 3 iskremskjeer med røre om gangen.

Stek svelene i ca. to minutter på hver side.

Fremgangsmåte sitronkrem

Ha kremfløte, melis, mascarpone og vanilje en middels stor bolle, og visp det luftig med en håndmikser.

Tilsett revet sitronskall og sitronjuice, og bland det lett sammen med en slikkepott.

Server lappene nystekte, gjerne med ferske bær, banan, og deilig sitronkrem.

Håper det smaker!

Ha en topp dag videre alle dere, klem fra meg.