Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei, skjønne lesere!
I dag fikk jeg lyst til å lage lapper, eller sveler, som noen kaller disse, så får du lyst på disse må du ha handlelisten klar.
Jeg elsker å servere det med fersk frukt og banan ved siden av, og sitron krem og litt honning eller agar!
Håper du blir fristet.
Lapper – ca 22 stk
3 stk egg
220 g sukker
425 g hvetemel
675 ml kulturmelk
1/4 ts salt
1/4 ts hjortesalt
3/4 ts natron
150 g smeltet smør
1-2 ts vaniljeekstrakt
Revet sitronskall fra 1 sitron
Sitronkrem
150 ml kald kremfløte
75 g mascarpone, kald
100 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
Revet sitronskall og juice fra 1 sitron
Fremgangsmåte lapper
For å lage lapper starter du først med å smelte smøret.
Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker.
I to omganger tilsetter du kulturmelk, og sikter i mel i eggedosisen. Vend det forsiktig om slik at du bevarer luftigheten i røren.
Tilsett natron, hornsalt og vaniljeekstrakt, og bland det godt sammen.
Tilsett smeltet smør og rør forsiktig til en klumpfri røre.
Start stekingen med en gang. Varm takken eller stekepannen til middels varme, og legg i litt smør og ca. 3 iskremskjeer med røre om gangen.
Stek svelene i ca. to minutter på hver side.
Fremgangsmåte sitronkrem
Ha kremfløte, melis, mascarpone og vanilje en middels stor bolle, og visp det luftig med en håndmikser.
Tilsett revet sitronskall og sitronjuice, og bland det lett sammen med en slikkepott.
Server lappene nystekte, gjerne med ferske bær, banan, og deilig sitronkrem.
Håper det smaker!
Ha en topp dag videre alle dere, klem fra meg.