Lukket valnøttkake

Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no

Her er en oppskrift på en lukket valnøttkake – en virkelig klassiker!
Kaken er fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og en nydelig valnøttkrem.
Kremen er pisket sammen med frø fra 1 vaniljestang som gir en ekstra god smak på valnøttkremen.

 

Kaken er dekket med en naturfarget marsipan (hjemmelaget oppskrift finner du →her)
Kaken er drysset med smeltet sjokolade og pyntet med hele valnøtter og marsipanroser!

Kaken smaker best om du la den hvile i kjøleskapet noen timer, jeg smakte noen biter i dag og den var enda bedre på smak.

 

LUKKET VALNØTTKAKE 

Sukkerbrød

  • Saftig sukkerbrød for →2 x 20 cm, oppskriften finner du →her

Fyll

Bringebærsyltetøy

  • 250 gram frosne bringebær
  • saften av 1 sitron
  • 2 ss sukker eller melis, valgfritt
  • 1 ss. maisenna

Valnøttkrem

  • 5 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 1/2 vaniljestang  (frø)
  • 50 gram valnøtter

Pynt

  • Naturfarget marsipanlokk, oppskrift finner du →her (eller bruk ferdig marsipanlokk)
  • 25 gram smeltet sjokolade for dryss/pynt, valgfritt
  •  Hele valnøttkjerner for pynt, valgfritt
  • Marsipanroser, valgfri  fremgangsmåte finner du →her.
  • Melisdryss, valgfritt

Slik lager du sukkerbrød

  • Lag 2 x 20 cm sukkerbrød, du finner oppskrift →her 
  • Avkjøl helt.

Slik lager du bringebær syltetøy

  • Ha frosne bringebær, sukker, maisenna og saften av 1 sitron i en kjele.
  • Varm opp blandingen til den når kokepunktene og la den småkoke i ca. 5 minutter (rør av og til)
  • Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass og sett i kjøleskapet en stund.

Slik lager du valnøttkrem

  • Finhakk valnøtter og sett til side så lenge
  • Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha det i en mikserbolle sammen med kremfløte og 2 ss. melis
  • Pisk luftig (sett 1/3 del av kremen til side for å dekke kaken senere)
  • Vend inn fint hakkede valnøtter i 2/3 del av kremen.

Slik setter du sammen valnøttkaken

  • Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på.
  • Ha på syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig,  evt. dynk kakebunnen med fruktsaft først.
  • Legg på valnøttkrem og stryk ut med en palett (stekespade)
  • Legg på neste kakebunnen, gjerne opp og ned, ved å legge den øverst bunnen opp og ned får du en rett flate på toppen.
  • Stryk 1/3 del av den piskede kremen som du la til side rundt kaken slik at den er helt dekket.
  • Kna sammen marsipan, du finner oppskriften →her  eller bruk ferdigkjøpt marsipanlokk
  • Kjevle marsipanen så jevn du kan (ca. 2-3 mm tykk) bruk melis over og under og snu marsipanlokket ofte så det ikke sitter fast.
  • Marsipanlokket bør være større enn kaken.
  • Løft den forsiktig over kaken.
  • Klem marsipanen godt inntil, ta en titt på denne →video om du ikke vet hvordan du dekker en kake med marsipan.
  • Bruk en kniv og skjær rundt kanten, fjern overflødig marsipan.
  • Pynt kaken med sjokolade, smeltet sjokolade dryssess med en teskje over marsipanlokket.
  • Pynt med hele valnøtter, gjerne festet på toppen av marsipankakeen med smeltet sjokolade.
  • Pynt med ev melisdryss og marsipanroser. Fremgangsmåte på hvordan du lager roser finner du →her.

Tips: 

  • Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten.

Klem fra meg xoxo

Steg for steg bilde  for 20 x 20 cm kakebunn, finner du  ➡️ her

Steg for steg bilde valnøttkrem ⤵️

Steg for steg bilde syltetøy ⤵️

Steg for steg bilde; slik setter du sammen kaken ⤵️