Bilde og oppskrift av Manuela www.passionforbaking.com/no
Her er en oppskrift på en lukket valnøttkake – en virkelig klassiker!
Kaken er fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og en nydelig valnøttkrem.
Kremen er pisket sammen med frø fra 1 vaniljestang som gir en ekstra god smak på valnøttkremen.
Kaken er dekket med en naturfarget marsipan (hjemmelaget oppskrift finner du →her)
Kaken er drysset med smeltet sjokolade og pyntet med hele valnøtter og marsipanroser!
Kaken smaker best om du la den hvile i kjøleskapet noen timer, jeg smakte noen biter i dag og den var enda bedre på smak.
LUKKET VALNØTTKAKE
Sukkerbrød
- Saftig sukkerbrød for →2 x 20 cm, oppskriften finner du →her
Fyll
Bringebærsyltetøy
- 250 gram frosne bringebær
- saften av 1 sitron
- 2 ss sukker eller melis, valgfritt
- 1 ss. maisenna
Valnøttkrem
- 5 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1/2 vaniljestang (frø)
- 50 gram valnøtter
Pynt
- Naturfarget marsipanlokk, oppskrift finner du →her (eller bruk ferdig marsipanlokk)
- 25 gram smeltet sjokolade for dryss/pynt, valgfritt
- Hele valnøttkjerner for pynt, valgfritt
- Marsipanroser, valgfri fremgangsmåte finner du →her.
- Melisdryss, valgfritt
Slik lager du sukkerbrød
- Lag 2 x 20 cm sukkerbrød, du finner oppskrift →her
- Avkjøl helt.
Slik lager du bringebær syltetøy
- Ha frosne bringebær, sukker, maisenna og saften av 1 sitron i en kjele.
- Varm opp blandingen til den når kokepunktene og la den småkoke i ca. 5 minutter (rør av og til)
- Ta kjelen av platen og avkjøl syltetøyet først i romtemperatur. Ha det så over på et glass og sett i kjøleskapet en stund.
Slik lager du valnøttkrem
- Finhakk valnøtter og sett til side så lenge
- Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha det i en mikserbolle sammen med kremfløte og 2 ss. melis
- Pisk luftig (sett 1/3 del av kremen til side for å dekke kaken senere)
- Vend inn fint hakkede valnøtter i 2/3 del av kremen.
Slik setter du sammen valnøttkaken
- Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på.
- Ha på syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig, evt. dynk kakebunnen med fruktsaft først.
- Legg på valnøttkrem og stryk ut med en palett (stekespade)
- Legg på neste kakebunnen, gjerne opp og ned, ved å legge den øverst bunnen opp og ned får du en rett flate på toppen.
- Stryk 1/3 del av den piskede kremen som du la til side rundt kaken slik at den er helt dekket.
- Kna sammen marsipan, du finner oppskriften →her eller bruk ferdigkjøpt marsipanlokk
- Kjevle marsipanen så jevn du kan (ca. 2-3 mm tykk) bruk melis over og under og snu marsipanlokket ofte så det ikke sitter fast.
- Marsipanlokket bør være større enn kaken.
- Løft den forsiktig over kaken.
- Klem marsipanen godt inntil, ta en titt på denne →video om du ikke vet hvordan du dekker en kake med marsipan.
- Bruk en kniv og skjær rundt kanten, fjern overflødig marsipan.
- Pynt kaken med sjokolade, smeltet sjokolade dryssess med en teskje over marsipanlokket.
- Pynt med hele valnøtter, gjerne festet på toppen av marsipankakeen med smeltet sjokolade.
- Pynt med ev melisdryss og marsipanroser. Fremgangsmåte på hvordan du lager roser finner du →her.
Tips:
- Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten.
Klem fra meg xoxo
Steg for steg bilde for 20 x 20 cm kakebunn, finner du ➡️ her
Steg for steg bilde valnøttkrem ⤵️
Steg for steg bilde syltetøy ⤵️
Steg for steg bilde; slik setter du sammen kaken ⤵️