Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Hei!
I dag skal jeg vise deg en av mine personlige store favorittkaker!
Jeg elsker denne nydelige kaken!
Den er så lett i konsistensen og herlig på smak.
Marengs, vanilje, hasselnøtter, krem, aprikos…. mmmmmm……
Budapestkake lages egentlig som rullekake, men jeg har komponert en rund versjon av kaken som jeg synes ser enda mer selskapelig ut.
Anbefales varmt!
Ingredienser:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
100 g hasselnøtter
Fyll:
8 ss aprikossyltetøy
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 boks hermetiske aprikoser
Pynt:
25 g hasselnøtter
melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (NB! altså kun pulveret – du skal ikke lage vaniljekrem) og malte nøtter.
Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen, men dryss grovt hakkede hasselnøtter over denne kaken.
Pisk kremfløten til krem sammen med melis. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen.
Sett kakebunnen uten nøttepynt på et passende fat. Smør halvparten av aprikossyltetøyet på bunnen. Fordel så aprikoskremen jevnt over kaken i et tykt lag. Vend den andre kakebunnen på en rist, et stort, flatt lokk eller liknende, slik at nøttene vender nedover. Smør aprikossyltetøy på bunnen. Hvelv kakebunnen over på kaken ved hjelp av risten eller lokket, slik at nøttene vender opp. Sikt over litt melis til pynt.

Tips:
Kakefyll med vaniljesmak (uten koking) er et vaniljekrempulver som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Husk at du kun skal tilsette pulveret i kakedeigen.
Merk at kakebunnene hever seg mye under steking, men faller sammen igjen en stund etter at de er tatt ut av ovnen.
mmmmm…… Fantastisk kake! Prøv den du også.