Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Eplekake er noe av det beste jeg vet, det er så godt med litt iskrem eller vaniljesaus til, eller bare slik den er.
Eller vent, hva med å ha over deilig karamellsaus etter at den er stekt?
Eplehimmelen, jeg lover…
Eplekake
5 egg
250 g sukker
300 g kremost naturell eller crème fraîche
2 ts vaniljeekstrakt
320 g mel
3 ts bakepulver
5 epler
Kanel og sukker
Eventuelt karamellsaus til pensling etter at kaken er stekt (kan sløyfes).
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader og smør en kakeform med matfett før du strør litt mel i den.
Skjær eplene i båter, og bland dem med sukker og kanel før du setter det til side så lenge.
Ha sukker, vanilje og 5 egg i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca 5 minutter.
Sikt mel og bakepulver godt sammen i en bolle.
Når eggedosisen er blitt fluffy, tilsetter du melblanding og kremost. Miks det videre på lav hastighet til alt er blandet.
Hell halvparten av røren i en 26 cm rund form, og ha halvparten av epleblandingen på toppen.
Hell så resterende røre over eplebitene og plasser de resterende eplebitene på toppen.
Sett kaken i midten av ovnen på 180 grader i ca 1 time. Sjekk etter 45 minutter om den er klar.
Hvis du ser at toppen blir veldig brun før kaken er ferdig stekt – bare legg et ark med bakepapir over den de siste 15 minuttene.
Ta kaken ut av ovnen og pensle karamellsaus på toppen. Eventuelt kan du pensle over aprikossyltetøy som du varmer litt i mikroovnen først.
Avkjøl og server kaken i passende biter sammen med iskrem eller vaniljekrem.
Love, Manuela xo