Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
Disse glutenfrie vaniljecupcakene er så saftige og fantastisk gode.
Jeg må nesten si at jeg liker disse glutenfrie cupcakene enda bedre enn mine vanlige vaniljecupcakes.
Håper den faller i smak hos deg også.
Glutenfrie vaniljecupcakes
235 g mandelmel
75 g rismel
1 ss maisenna
235 g usaltet smør, romtemperert
250 g sukker
5 store egg
½ dl kremfløte
1 ts vaniljepaste eller vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 160 °C, og gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16–18 former.
Sett det til siden så lenge.
Ha smøret i en mikserbolle og miks til det får samme konsistens som majones. Det kan ta alt fra 5 til 10 minutter, det kommer an på hvor mykt smøret er. Det er veldig viktig at smøret er romtemperert for at disse kakene skal bli saftige.
Tilsett sukker og miks blandingen i 7 minutter. Skrap sidene godt med en slikkepott underveis.
I mellomtiden sikter du mandelmel, rismel og maisenna over i en bolle. Sett den til side så lenge.
Tilsett 2 av eggene i smør- og sukkerblandingen og miks i 30 sekunder. Det er viktig at du ikke mikser for mye, for da blir kakene kompakte.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og tilsett de resterende 3 eggene. Miks i ytterligere 30 sekunder.
Tilsett melblandingen i to omganger, og vend den inn med en slikkepott etter hver gang.
Hell i kremfløten.
Tilsett vaniljepaste eller vaniljeekstrakt og bland det inn i røren.
Fyll formene litt over ¾ fulle med røre.
Jeg bruker en iskremskje til dette.
Stek cupcakene på midterste rille i ovnen i ca.15–20 minutter.
Tiden avhenger av ovnen og størrelsen på formene, men sjekk med en kakepinne etter 15 minutter, er den tørr når du tar den ut er kakene ferdige.
Avkjøles helt.
Jeg liker dem best som de er, for disse er bare så magisk gode.
Liker du å pynte kan du ringle over litt sitronglasur. Det lager du enkelt ved å røre litt sitronsaft inn i melisen til du får en passe konsistens.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela xo