Manuelas glutenfrie vaniljecupcakes

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei, alle sammen!

Disse glutenfrie vaniljecupcakene er så saftige og fantastisk gode.

Jeg må nesten si at jeg liker disse glutenfrie cupcakene enda bedre enn mine vanlige vaniljecupcakes.

Håper den faller i smak hos deg også.

E95A4665

Glutenfrie vaniljecupcakes

235 g mandelmel

75 g rismel

1 ss maisenna

235 g usaltet smør, romtemperert

250 g sukker

5 store egg

½ dl kremfløte

1 ts vaniljepaste eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 °C, og gjør klar to muffinsbrett med til sammen 16–18 former.

E95A4501

Sett det til siden så lenge.

Ha smøret i en mikserbolle og miks til det får samme konsistens som majones. Det kan ta alt fra 5 til 10 minutter, det kommer an på hvor mykt smøret er. Det er veldig viktig at smøret er romtemperert for at disse kakene skal bli saftige.

E95A4437

Tilsett sukker og miks blandingen i 7 minutter. Skrap sidene godt med en slikkepott underveis.

E95A4455

I mellomtiden sikter du mandelmel, rismel og maisenna over i en bolle. Sett den til side så lenge.

E95A4482

Tilsett 2 av eggene i smør- og sukkerblandingen og miks i 30 sekunder. Det er viktig at du ikke mikser for mye, for da blir kakene kompakte.

Skrap innsiden av bollen med en slikkepott og tilsett de resterende 3 eggene. Miks i ytterligere 30 sekunder.

E95A4541

Tilsett melblandingen i to omganger, og vend den inn med en slikkepott etter hver gang.

E95A4546

Hell i kremfløten.

E95A4561

Tilsett vaniljepaste eller vaniljeekstrakt og bland det inn i røren.

Fyll formene litt over ¾ fulle med røre.

Jeg bruker en iskremskje til dette.

E95A4576

Stek cupcakene på midterste rille i ovnen i ca.15–20 minutter.

Tiden avhenger av ovnen og størrelsen på formene, men sjekk med en kakepinne etter 15 minutter, er den tørr når du tar den ut er kakene ferdige.

Avkjøles helt.

E95A4589

Jeg liker dem best som de er, for disse er bare så magisk gode.

E95A4663

Liker du å pynte kan du ringle over litt sitronglasur. Det lager du enkelt ved å røre litt sitronsaft inn i melisen til du får en passe konsistens.

E95A4621

Varme klemmer fra meg til deg.

PicMonkey Collage

 

Love, Manuela xo