Hei, alle sammen.
Her kommer oppskriften på søte vaniljecupcakes, min favoritt når det gjelder vaniljecupcakes.
Vaniljecupcakene er myke og deilige vaniljecupcakes laget med en dobbel dose vanilje; både vaniljestang og vaniljeekstrakt.
Sweet Vanilla Cupcakes (18 cupcakes)
115 g usaltet meierismør
300 g sukker
1 vaniljestang
2 store egg
2 ½ ts vaniljeekstrakt
280 g hvetemel
2 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
3 dl H-melk
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en mikserbolle.
Miks dette fluffy i ca. 3–5 minutter.
Tilsett ett egg om gangen, og miks til du ser at eggene er godt blandet inn.
Tilsett vaniljeekstrakt sammen med det siste egget.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt minst 2 ganger.
Hell det i miksebollen sammen med melk, og miks til det er godt sammenblandet.
Legg muffinsformer i et muffinsbrett.
For at alle cupcakene skal bli like store bruker jeg en iskremskje når jeg fordeler røren i muffinsformene.
Stek cupcakesene midt i ovnen i ca. 18 minutter.
Avkjøl helt før du dekorerer dem med White Cloud Frosting.
White Cloud Frosting
1 dl eggehvite
1/2 ts sitronsaft
35 g sukker
65 ml vann
Evt. pastafarge
Hell eggehviter og sitronsaft i en miksebolle.
Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og rør det godt sammen slik at alt sukkeret blir fuktig. Sett kjelen på komfyren.
Blandingen skal varmes til hele 120 C°, så bruk gjerne termometer om du har det.
Sett i gang mikseren når sukkerlaken har nådd 120 C° og la den gå til det begynner å skumme. Tilsett sukkerlaken litt etter litt. Miks det så fluffy i ca. 5 minutter til.
Pass på så du ikke overmikser det! Etter ca. 5 minutter er frostingen ferdig.
For å få en vakker pastellfarge på frostingen bruker jeg bare en liten dråpe pastafarge.
På disse cupcakesene lager jeg 3 tette «swirls», før jeg strør over noen søte hvite nonpareils, og avslutter med en enkel søt perle.
Elsker disse cupcakene, de passer godt sammen med white cloud frosting.
Håper du ble fristet.