Manuelas vaniljekransekake

Kransekake
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hei alle dere!

I dag deler jeg med dere min favorittoppskrift på kransekake.

Denne fantastisk gode kransekaken er laget med ekte vaniljefrø. I tillegg tilsettes litt flytende glukose i deigen for at kransekakeringene
skal bli seige og gode inni, samtidig som de er litt harde utenpå.

Kransekake er nok uten tvil min favorittkjeks, og er jo typisk norsk selv om mange sier at det er typisk Dansk.

Ikke vet jeg, men det jeg vet er at disse er dødsgode og dessuten er dem glutenfrie som er jo perfekt!

4-Vanilje Kranskekake
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg bruker ekte vaniljefrø i deigen da det gir en enda godere smak på kransekake.

E95A3065

Hva med å ringle sjokoladen over kransekaken?

E95A0362
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Manuelas vaniljekransekake

  • 250 g mandler
  • 250 g skåldede mandler
  • 500 g melis
  • Frø fra 1 vaniljestang (kan utelates)
  • 1 ss flytende glukose
  • 3 eggehviter
  • Semulegryn  til dryssing av formene
  • evt 300 gram smeltet sjokolade

Sett ovnen på 160 °C.

Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjør maskinen til mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø,
flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.

E95A0195
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigen til den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.

E95A1738
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Spray kransekakeformene med matfett og dryss godt med semulegryn eller mel.

E95A3181

E95A1688
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A1728
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.

E95A1780
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter og avkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for å løsne kransekakeringene før du tar dem ut.

E95A3559
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Det er viktig å ikke steke kransekakeringene for lenge, de bør fortsatt være litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.

E95A1259
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Lag glasuren. Rør sammen melis, eggehvite  og ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.

Lag sikksakkmønster med glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et «tårn» før glasuren tørker.

4-Vanilje Kranskekake
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Hva med deilig kransekake ringlet med mørk sjokolade?

Det er bare å smelte sjokolade over en vannbad, legg hver kransekake på en bakerist ha en bakeform under som tar imot alt sjokolade som blir igjen.

E95A0521
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Håper du ble fristet.

E95A0537
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ønsker dere alle en fin dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

Logo-Manuela-2