Hopp til hovedinnhold
Kransekake med vanilje

Kransekake med vanilje

Bruk ekte vaniljefrø i kransekaken.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

250 g

mandler

250 g

Skåldede mandler

500 g

melis

Frø fra 1 vaniljestang (kan utelates)

1 ss

Flytende glukose

3 stk

Eggehviter

Semulegryn til dryssing av formene

300 g

Sjokolade (kan utelates)

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 °C.
Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjør maskinentil mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø,flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.
Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigentil den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.
Spray kransekakeformene med matfett og dryssgodt med semulegryn eller mel.
Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.
Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter ogavkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for å løsne kransekakeringene før du tar dem ut. 
Det er viktig å ikke steke kransekakeringenefor lenge, de bør fortsatt være litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.
Lag glasuren. Rør sammen melis, eggehvite og ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.
Lag sikksakkmønstermed glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et «tårn» før glasuren tørker.
Hva med deilig kransekakeringlet med mørk sjokolade?
Det er bare å smelte sjokolade over en vannbad, legg hver kransekake på en bakerist ha en bakeform under som tar imot alt sjokolade som blir igjen.