Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Denne marengskaken med jordbær er fantastisk god.
Selve bunnen er lagt av mandler, vaniljepulver og marengs, og det blir totalt fire bunner.
Hver bunn blir fylt med vaniljekrem, bringebærkrem og ferske jordbær.
Hele kaken dekkes med mer vaniljekrem og blir pyntet med med enda mer jordbær på toppen.
Jordbærmarengskake
Ingredienser for bunn
250 g eggehvitter
450 g sukker
200 g malte mandler
75 g vaniljesauspulver (pose)
Fyll
½ porsjon vaniljekrem (grunnoppskriften)
½ porsjon bringebærkrem
Ferske jordbær
Pynt
½ porsjon vaniljekrem
Ferske jordbær
Fremgangsmåte
Grovhakk mandler i en foodprosessor, eller bruk en mandelkvern.
Bland det sammen med vaniljesauspulver og sett det til siden.
Pisk eggehvitene på middels hastighet til det begynne å skumme.
Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Ha i vanilje helt til slutt.
Vend nøtte- og vaniljeblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
Bruk en sprøytepose med en stor rund tipp og fyll sprøyteposen med marengsblanding.
Bruk baksiden av en rund form på 20 centimeter til å tegne fire sirkler (hver bunn) på bakepapir.
Snu bakepapiret slik at den tegnede siden ligger nederst på bakeplaten.
Lag en sirkel av marengsmasse som blir 20 cm, begynn i midten av hver sirkel og gå hele veien rundt, ut av denne oppskriften har du nok til fire bunner på 20 cm.
Stek midt i ovnen ved 160°C i 20 min.
Avkjøl bunnen helt og fjern bakepapiret.
Fyll og pynt
Legg den første bunnen på fatet kaken skal serveres på.
Fyll halvparten av denne kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekrem som du finner oppskriften på her.
Resten av kaken fyll det med en halv porsjon av bringebærkrem som du finner oppskriften på her.
Ha et par ss. av kremen på hver bunn og bruk en palett til å bre kremen godt utover.
Ha skiver med jordbær mellom lagene før du legger på neste bunn og gjentar prosedyren.
Dekk resten av kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekrem eller bringebærkrem. Stryk kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.
Topp kaken med mer jordbær.