Marengsrede med pistasjbunn fylt med ostemousse og bær

Marengsrede med pistasjbunn fylt med ostemousse og bær

En deilig og smakfull dessert. Denne kan gjøres enkel ved å bytte ut ostemoussen med krem eller vaniljekrem om du vil.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

3 stk

Eggehviter

100 g

sukker

1 klype

salt

Lakrissirup

Ostemousse

2 stk

plater gelatin

2 ss

kokvarmt vann

1 dl

stivpisket krem

1 stk

egg

50 g

sukker

Slik gjør du det:

10 reder
Pisk eggehviter og salt til det begynner å skumme. Ha deretter i litt og litt av sukkeret. Pisk marengsen stiv. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.
Pisk så inn siktet potetmel. Rør til slutt bringebæreddiken forsiktig inn med slikkepott.
Husk at bollen må være ren og tørr før du begynner marengsproduksjonen.
For bunnen i redene brukte jeg
60 g av den ferdigpiskede eggehviten
70 g finhakket pistasj
Blandes og has i en sprøytepose for lettere fordeling av massen. Lag 10 runde bunner.
Resten av marengsen has også i en sprøytepose, gjerne med en tipp som gir mønster til kantene. Fordel marengsen slik at du får kanter på bunnene. Husk at det skal en skikkelig god mousse oppi disse når de er klare, så det må ikke bli noen hull som den kan renne ut av.
Varm opp ovnen til 180 grader før du setter bunnene inn. Når du setter dem inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. Stek i 2. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.
HUSK: Det som er viktig å huske på, er at moussen gjør marengsen myk, så ha moussen i ca. to timer før de skal serveres. Dette for at moussen skal rekke å stivne før servering og at marengsen ikke blir så myk av moussen.
Ostemoussen
Legg gelatinplatene i vann i 15 minutter.Pisk kremfløten stiv og sett kaldt.Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.Pisk inn philadelphia i eggedosisen.
Klem vannet av gelatinen og ha de i en kopp med 2 ss kokende varmt vann. Rør godt til gelatinen smelter og ha litt og litt i eggedosisen mens vispen går.
Rør deretter inn den stivpiskede kremen for hånd.
Moussen er nå ganske tyntflytende. Du kan ha den i marengsredene med en gang, men du kan også sette bollen kaldt til moussen har stivnet litt, men da må du følge godt med, slik at den ikke stivner i bollen.
Jeg bruker en sprøytepose for å få den pent oppi redene.
Man kan selvfølgelig la moussen stivne i bollen og bruke skje til å legge den i redene, men da blir det ikke like fint.
Jeg serverte det hele med jordbær, hakket pistasj og lakrissirup. For kresne ganer, kan lakrisen ev. byttes ut med sjokoladesaus.