Miss pinky pavlova

Miss pinky pavlova

Sjekk denne herlige sommerkaken!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Marengs:

6 stk

Eggehviter

350 g

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

2

Små never med frysetørket bringebær

Litt rød konditorfarge

Fyll:

4 dl

Pisket kremfløte

1 ss

Vaniljeekstrakt

Bær, valgfrie

Hvite sjokoladeknapper

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).
Fortsett å piske på medium hastighet og ha i litt og litt sukker.
Når alt sukker er tilsatt øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder.Da skal du få en fin blank marengs.
Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og 2 små never med frysetørket bringebær som du knuser lett i hånda før du har dem i. Rør dette sammen med en slikkepott.
Ha så i litt rødfarge. Vend den lett i marengsen. Trenger ik å røre den helt i. Det blir fint med litt marmorering!
Ta en stekeplate med bakepapir.
Ha marengsen på platen og smør den lett ut med en slikkepott til en rund kake. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustikk gjør ingenting her.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Som fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte med ca 1 ss vaniljeekstrakt. Vendte inn ca 500 gram vaniljekrem i kremfløten.
Ha kremen på pavlovaen.
Ha så bringebær, jordbær, kiwi, blåbær, pasjonsfrukt på pavlovaen. Dryss på hvite knapper med hvit sjokolade for det lille ekstra.