


225 g usaltet smør
200 g sukker
150 g lyst brunt sukker
2 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
200 g mørke sjokoladeknapper
200 g mint M&M eller vanlig M&M
1 ½ ts havsalt
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir lyst og luftig, ca. 3 minutter.
Ha i ett egg om gangen, og til slutt en eggeplomme og vanilje.
Rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Hell det tørre over i røren og miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, mint-M&M og valnøtter.
Bruk en iskremskje for å lage like store kjeks. Legg én skje røre per kjeks på et stekebrett, og husk å la det være god avstand mellom hver av dem.
Dryss litt havsalt på toppen.
Ha litt mer sjokolade og M&M på toppen og stek dem så på midterste rille i ovnen i 10–13 minutter. Når jeg lager disse kjeksene pleier jeg å sette ovnen på varmluft. Da blir kjeksene litt ekstra fluffy.
Ta brettet ut av ovnen og avkjølt helt.
Jeg ønsker dere all en fantastisk jul videre. Varme klemmer fra meg til deg!