Mor Monsen

En god, gammel klassiker som mange baker til jul. Den er myk og saftig og har en mild sitronsmak.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori

Mengde1 Porsjon
Steketid35 minutter

1 porsjon gir 20 biter.

 500 g smør
 500 g sukker
 6 egg
 2 dl melk
 2 sitroner, saft og skall
 500 g hvetemel
 3 ts bakepulver
 3 ts vaniljesukker
Pynt:
 4 ss mandelflak
 4 ss korinter
 4 ss perlesukker

1

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

2

Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

3

Rør inn melk og sitronsaft vekselvis med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn revet sitronskall.

4

Kle bunnen av en langpanne (25x35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Dryss over mandelflak, korinter og perlesukker.

5

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

TIPS: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet.

ingredienser

 500 g smør
 500 g sukker
 6 egg
 2 dl melk
 2 sitroner, saft og skall
 500 g hvetemel
 3 ts bakepulver
 3 ts vaniljesukker
Pynt:
 4 ss mandelflak
 4 ss korinter
 4 ss perlesukker

Directions

1

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

2

Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

3

Rør inn melk og sitronsaft vekselvis med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn revet sitronskall.

4

Kle bunnen av en langpanne (25x35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Dryss over mandelflak, korinter og perlesukker.

5

Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

TIPS: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet.

Mor Monsen
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1055592


Varnish cache server