En god, gammel klassiker som mange baker til jul. Den er myk og saftig og har en mild sitronsmak.
1 porsjon gir 20 biter.
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Rør inn melk og sitronsaft vekselvis med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn revet sitronskall.
Kle bunnen av en langpanne (25x35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Dryss over mandelflak, korinter og perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
TIPS: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet.
ingredienser
Directions
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Rør inn melk og sitronsaft vekselvis med hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt inn revet sitronskall.
Kle bunnen av en langpanne (25x35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Dryss over mandelflak, korinter og perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 35–40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
TIPS: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet.