

6 gelatinblader
400 g pasjonsfruktpuré
100 g melis
½ dl sitronsaft
300 g kremost med ananas-smak eller naturellsmak
Frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfes)
2 ½ dl kremfløte
2 gelatinblader
150 g pasjonsfruktpuré
50 g melis
Dekorasjon
Bjørnebær
Spiselige gullblader
Fremgangsmåte mandelbunn
Begynn med mandelbunnen. Sett ovnen på 175 °C og ta fram en rund springform på 24–26 cm.
Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg, sukker og lakrispulver og kjør maskinen litt til. Tilpass mengde lakrispulver etter smak.
Hell blandingen over i formen og stek bunnen i 20–30 minutter.
Sjekk med en kakepinne etter 20 minutter. Hvis den er tørr når du tar den ut, er bunnen ferdig.
Avkjøl bunnen helt i formen.
Fremgangsmåte pasjonsfruktmousse
I mellomtiden lager du pasjonsfruktmousse.
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med melis og sitronsaft, og gi det et oppkok.
Ta kjelen av platen, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem oppi kjelen sammen med pasjonsfruktblandingen.
Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl deretter helt.
Ha kremost, kremfløte og evt. vaniljefrø i en miksebolle og miks i ca. 5 min.
Tilsett den avkjølte pasjonsfruktblandingen og rør til alt er godt blandet. Miks i 5 minutter til.
Fremgangsmåte pasjonsfruktgelé
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.