Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Ta en titt på videoen nedenfor for fremgangsmåte.
Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem (24 stk)
200 g smør, romtemperert
300 g sukker
4 stk store egg
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 1/2 ts kanel
5 dl kremfløte, lunken
2 td vaniljesukker
200 g revne gulrøtter
80 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)
Topping / Luftig vaniljekrem
5 dl kremfløte, kald
225 g mascarpone, kald
1 1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte – Myke gulrotcupcakes
Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle, og sett til siden så lenge.
Ha romtemperert smør I en kjøkkenmaskin (bruk K-spade), og miks på høy hastighet i seks minutter. Tilsett sukker og miks det til du får en luftig smørkrem. Tilsett melblanding, eggene, revne gulrøtter, lunket kremfløte og vanilje. Miks dette i halvannet minutt på laveste hastighet. På dette stadiet er det viktig å ikke overmikse cupcakerøren.
Stopp mikseren og tilsett hakkede valnøtter og vend dem inn med en slikkepott.
Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn trekvart fulle. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.
Stek på 180 grader i 20 minutter. Stikk en pinne i midten av en av kakene. Om den er helt tørr, så er kakene ferdige Avkjøles på rist.
Fremgangsmåte – Topping / Luftig vaniljekrem
I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.
Kremen er klar til bruk. Er den i tykkeste laget? Tilsett litt mer kald kremfløte og vend inn med slikkepott.
Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tupp og lag små roser på hver cupcake.
Topp eventuelt hver cupcake med kakepynt eller små godterier.