MYKE GULROTCUPCAKES MED LUFTIG VANILJEKREM

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Disse myke gulrotcupcakene med vaniljekrem er bare himmelsk gode.

Ta en titt på videoen nedenfor for fremgangsmåte.

Myke gulrotcupcakes med luftig vaniljekrem (24 stk)

200 g smør, romtemperert

300 g sukker

4 stk store egg

400 g hvetemel

3 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 1/2 ts kanel

5 dl kremfløte, lunken

2 td vaniljesukker

200 g revne gulrøtter

80 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Topping / Luftig vaniljekrem

5 dl kremfløte, kald

225 g mascarpone, kald

1 1/2 dl melis

1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte – Myke gulrotcupcakes

Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle, og sett til siden så lenge.

Ha romtemperert smør I en kjøkkenmaskin (bruk K-spade), og miks på høy hastighet i seks minutter. Tilsett sukker og miks det til du får en luftig smørkrem. Tilsett melblanding, eggene, revne gulrøtter, lunket kremfløte og vanilje. Miks dette i  halvannet minutt på laveste hastighet. På dette stadiet er det viktig å ikke overmikse cupcakerøren.

Stopp mikseren og tilsett hakkede valnøtter og vend dem inn med en slikkepott.

Fordel røren i cupcakeformer, men ikke fyll formene mer enn trekvart fulle. Bruk gjerne en iskremskje for å få jevn størrelse på cupcakene.

Stek på 180 grader i 20 minutter. Stikk en pinne i midten av en av kakene. Om den er helt tørr, så er kakene ferdige Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte – Topping / Luftig vaniljekrem

I en stor bolle pisker du kald kremfløte, kald mascarpone, melis og vanilje sammen til en luftig krem.

Kremen er klar til bruk. Er den i tykkeste laget? Tilsett litt mer kald kremfløte og vend inn med slikkepott.

Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tupp og lag små roser på hver cupcake.

Topp eventuelt hver cupcake med kakepynt eller små godterier.