Myke vafler med surmelk og vanilje

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Noen liker vaflene sprø, andre liker dem myke.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Jeg personlig synes at vaflene er best myke!

Og det blir de når du tilsetter masse surmelk i vaffelrøren. I tillegg får disse vaflene god og søt vaniljesmak fra vaniljesukkeret som også tilsettes vaffelrøren.

Jeg foretrekker vaflene akkurat slik, uten noe mer på.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

– Men liker du syltetøy og rømme, eller kanskje brunost, på vaflene dine, er det selvsagt godt på disse vaflene også.

Denne porsjonen er nokså stor og gir ca. 20 vaffelplater. Det er så klart ikke noe i veien for å dele oppskriften på to og lage halv porsjon.

Ingredienser:

100 g smør
4 egg
2 dl sukker
1 liter surmelk (se tips)
2 ts natron
2 ss vaniljesukker
500 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Rør i surmelk, natron, vaniljesukker og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.

La deigen stå og svelle i ca 30 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.

Serveres nystekte!

Tips:

Du kan variere med ulike typer surmelk – både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.

 

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

 

Vafler er noe av det beste som kommer fra Norge!

Nyt dem!

 

Kommentarer

Annonse:

Kaker Smått og godt