Napoleonskake du baker i dag

Foto: Øystein Westlie
Foto: Øystein Westlie

Det var slettes ikke Napoleon med sin hær som hadde opprinnelsen til den berømte napoleonskaken. Sannsynligheten er betraktelig større for at den har sin opprinnelse i Napoli i Italia og derfra har vandret sin seiersgang over hele verden.

Til å være så utbredt som den er, og til å være så god som den er, er det et merkelig fenomen at den ikke bakes oftere hjemme på kjøkkenet til alle bakeglade. Det finnes uendelig mange kaker som er veldig mye vanskeligere å bake enn napoleonskaken. For den er egentlig ganske så enkel å håndtere.

Hvis du vil legge ned en real jobb i hele bakeprosessen, kan du lage din egen butterdeig, men her kan du enkelt og greit småjukse litt og bruke ferdig butterdeig som du finner i frysedisken i dagligvarebutikken.

Vaniljekremen, derimot, blir best når du lager den selv. Den hjemmelagde versjonen vil bestandig slå fullstendig knockout på de kjøpte variantene. Lag gjerne dobbel porsjon av vaniljekremen (men ta bare gelatin i den delen du skal bruke i napoleonskaken) og lag disse solskinnsbollene når du først er i siget!

Til vaniljekremen kan du bruke en vaniljestang eller du kan lage ditt eget vaniljesukker så har du til neste gang du skal bake også!

Husk å prikke butterdeigbunnene godt med en gaffel før du steker dem. Så skal du snart se at det eneste vanskelige med napoleonskaken er å se noenlunde dannet ut når du spiser den.