Nøtterull med plommer

Nøtterull med plommer

Oppskrift på deilig rullekake

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 stk

egg

1.5 dl

sukker

1.5 ts

bakepulver

Fyll:

Marinerte plommer:

25 stk

Plommer (ca.)

1 dl

madeira

3 dl

sukker

7.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Pisk egg og suk­ker til eg­ge­do­sis. Mal nøt­te­ne og bland i sam­men med po­tet­mel og ba­ke­pul­ver.
For­del dei­gen ut­over i en stor, ba­ke­pa­pir­kledd lang­pan­ne. Stek ka­ken midt i ov­nen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv ka­ken over på et suk­ret kle­de el­ler mat­pa­pir. Fjern ba­ke­pa­pi­ret for­sik­tig. Av­kjøl ka­ken med lang­pan­nen over.
Pisk krem­flø­ten og va­nil­je­suk­ke­ret til krem. For­del kre­men jevnt over nøt­te­bun­nen. Grov­hakk sjo­ko­la­de og dryss over. Rull ka­ken sam­men fra lang­si­den.
Del ka­ken i pas­se sto­re ser­ve­rings­styk­ker og ser­ver med dei­li­ge ma­ri­ner­te plom­mer. Ha suk­ker, ma­dei­ra og vann i en kje­le. Kok i noen mi­nut­ter til suk­ke­ret er løst opp.
Ha i plom­me­ne i og lam de trek­ke på svak var­me i 2 min. Legg plom­me­ne på rene syl­te­glass og hell la­ken over. Sett på lokk. La plom­me­ne av­kjø­les på kjøk­ken­ben­ken.
Plom­me­ne kan opp­be­va­res i kjø­le­skap i ca. 2 uker.
Tips: For­tvil ikke om ba­ke­pa­pi­ret sit­ter godt på ka­ken. Hvis noe av ka­ken hen­ger på pa­pi­ret, skra­per du det av og leg­ger det på ka­ken. Av­kjøl med lang­pan­nen over. Bre kre­men over og rull sam­men.