Dette blogginnlegget er skrevet av Marie H. Roald fra The Vanilla Monologues.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Sommeren nærmer seg med stormskritt og hva er vel bedre enn å feire med en pai laget med sesongens fineste frukter?
Nektarinene har nemlig begynt å dukke opp i butikken igjen, og klør det i fingrene etter å lage noe sommerlig mens du venter på de norske jordbærene, så er det en strålende idé å ta i bruk disse nydelige stenfruktene.
De er kanskje ikke norske, men de smaker definitivt sommer, og blir både søtere og større jo lengre ut i sommermånedene vi kommer. Legg til en god dose ekte vanilje, og smak til med kanel, så får du et fyll som både er søtt, syrlig og bittelitt krydret. Dessuten er paideigen enkel å slenge sammen, og krever ikke avkjøling før steking!
Er du ikke en stor fan av nektariner kan du forresten godt bytte dem ut med rabarbra.
Server gjerne med en god kule vaniljeis, eller vaniljesaus om du liker det best.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Det beste med denne paien er det at den holder seg fint i kjøleskapet et par dager, og du kan lett skjære deg et stykke og varme det opp i microen, så har du plutselig nydelig varm pai igjen!
Tips: Bruk ekte meierismør av god kvalitet til deigen, så får du en smakfull deig med fyldig smak, og gylden stekeskorpe.