Pai med blåbær og balsamico

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

Jeg er alltid på jakt etter gode desserter. Av og til er de like rundt hjørnet.

– Du bare prøve den paien, fikk jeg beskjed om.

Noen tar du mer på alvor enn andre. Og når «noen» sier paien er lettvint og supergod – ja da er det verdt å lytte. Vi snakker nemlig om «noen» som serverer «kladdkaka», kjøpt på svenskegrensen, med stolthet og iskrem (en innertier). Så når mottoet er «Lettvint og supergodt», da lytter jeg når oppskriften kommer fra den kanten.

Denne gangen gjaldt det blåbærpai.

La meg innrømme at jeg ikke lager pai så ofte. Jeg har riktignok forsøkt meg på noen middagspaier, men jeg mangler en enkel og god oppskrift som er morsom å lage

Så, var denne enkel nok?

Oppskriften er veldig rett fram: 1) Bland sammen deigen og klem ut i form. 2) Bland bær, syltetøy og balsamico (!) og hell i formen. Ja – det kan jeg klare – faktisk med bind for øynene.

«Noen» holdt hva «noen» lovet: Paien er enkel å lage og er suveren! Nå må jeg skynde meg å si at oppskriften er hentet fra en kokebok som heter «A piece of cake» og er skrevet av svenske Leila Lindholm. Boken er oversatt til norsk..

Det lille, kule trikset som gjør kaken sprø på toppen er simpelthen å steke havregryn i smør og sukker – og så strø det på toppen før du steker paien i ovnen. Denne teknikken er kjekk å kunne til andre desserter også.