Oreo caramel walnut tart

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

oreocarameltart09
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Hei alle sammen! Håper dere har det bra.

I dag vil jeg dele en god terte med dere, nemlig karamellterte med valnøtter og oreo!

Bunnen:

  • 170 g finmalte Oreo-kjeks (uten fyllet i midten), dette er ca. 1 1/2 pakke
  • 70 g smeltet smør
  • 3 ss sukker

Fyllet:

Topping:

  • 70 g usaltet smør
  • 115 g mørk sjokolade
  • 2 ts flytende glukose

Lag først to porsjoner karamellsaus, du finner oppskriften her.

Legg valnøtter utover et stekebrett og rist dem i cirka 7 minuter på 180 grader.

Når karamellsausen er klar avkjøles den i minst 5 minutter for den blandes med de ristede valnøttene.

La dette hvile mens du lager bunnen.

Finmal Oreo cookies i en blender, eller ved å ha dem i en plastpose og slå på den med en kjevle eller lignende.

(Jeg fjerner først den hvite kremen som er mellom Oreo-kjeksene.)

Ha de finmalte kjeksene i en bolle og tilsett sukker og smeltet smør. Press det så ned i en paiform som er cirka 18 cm, la den deretter stå i fryseren i minst 10 minutter.

Hell karamell- og valnøttblandingen over Oreo-bunnen.

Sett dette kaldt i cirka en time.

Lag topping ved å blande alle ingredienser i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende varmt vann og rør i det til du ser at det blir blankt og fint.

Du kan eventuelt bruke overtrekkssjokolade om du syns det er lettere.

E95A7122
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Sett det så kaldt i minst 3 timer.

E95A7153
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Etter tre timer kan paien skjæres i passende biter.

E95A7264
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

En liten bit holder lenge, tror jeg var litt sulten da jeg skar denne biten… 🙂

E95A7682
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Når man lager karamell er det viktig at du gjør følgende:

* Rør i den til du ser at sukkeret er helt oppløst (gjør du ikke dette får du en karamell med masse små sukkerbiter)

* Når sukkeret er helt oppløst, skru opp varmen til det høyeste og kok til du ser en vakker karamellfarge, men nå skal man ikke røre i den. (Ikke slå av varmen for tidlig, fargen skal være en skikkelig dyp karamellfarge, ikke «champagne-farge».)

Gjør du dette så får du en deilig karamellsmak på karamellsausen.

111
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking
E95A7679
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking

Håper du ble fristet …

Ønsker dere alle sammen en flott dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

E95A7756
Foto : Manuela Kjeilen, Passion4Baking