Hopp til hovedinnhold
Oreoterte med valnøtter, karamell og sjokolade

Oreoterte med valnøtter, karamell og sjokolade

I dag vil jeg dele en himmelsk terte med dere!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Bunnen:

170 g

Finmalte Oreo-kjeks (uten fyllet i midten), dette er ca. en og en halv pakke.

70 g

Smeltet smør

3 ss

sukker

Fyllet:

2 porsjon

Karamellsaus, ferdigkjøpt eller den du finner i link i blogginnlegget

150 g

Ristede valnøtter

Topping:

115 g

Mørk sjokolade

2 ts

Flytende glukose

Slik gjør du det:

Lag først to porsjoner karamellsaus, du finner oppskriften iblogginnlegget over.
Legg valnøtter utover et stekebrett og rist dem i cirka 7 minuter på 180 grader.
Når karamellsausen er klar avkjøles den i minst 5 minutter for den blandes med de ristede valnøttene.
La dette hvile mens du lager bunnen.
Finmal Oreo cookies i en blender, eller ved å ha dem i en plastpose og slå på den med en kjevle eller lignende.
(Jeg fjerner først den hvite kremen som er mellom Oreo-kjeksene.)
Ha de finmalte kjeksene i en bolle og tilsett sukker og smeltet smør. Press det så ned i en paiform som ercirka 18 cm, la den deretter stå i fryseren i minst 10 minutter.
Hell karamell- og valnøttblandingen over Oreo-bunnen.
Sett dette kaldt i cirka en time.
Lag topping ved å blande alle ingredienser i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende varmt vann og rør i det til du ser at det blir blankt og fint.
Du kan eventuelt bruke overtrekkssjokolade om du syns det er lettere.
Sett det så kaldt i minst 3 timer.
Etter tre timer kan paien skjæres i passende biter.