Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Iskaker er alltid kjekke å ha i fryseren!
Denne er blant de mest populære, fordi den minner litt om softis i smaken. Derfor kalles denne kaken også ofte for «Softiskake».
Først har du kjeksen i bunnen og deretter iskremen med kremost og vanilje. På toppen drysses masse sjokoladestrøssel.
Nam!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 8 Digestivekjeks
♥ 50 g smør
Iskrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kremost naturell
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 1 dl sjokoladestrøssel eller revet sjokolade
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn romtemperert kremost. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Vend dette inn i isblandingen (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri). Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel eller revet sjokolade.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren 10-15 min før servering og sett den forsiktig på et kakefat.
Tips:
♥ Merk at kremosten gir en litt syrligere bismak på isen sammenlignet med vanlig, kjøpt softis. Det er slik denne kaken skal være selv om den heter «Softiskake».
♥ Det er ikke nødvendig å smøre eller ha bakepapir i bunnen av formen før du har i den knuste kjeksen. Når iskaken er frossen løsner den uansett lett fra formen.
♥ Det kan være lurt å ta iskaken ut av formen mens den fortsatt er helt frossen. Da vil kjeksen smule minst mulig. Originaloppskriften er uten smør i kjeksbunnen, hvilken gjør at kjeksbunnen drysser litt. Vil du at kjeksbunnen skal være fast, bør du blande kjekssmulene med 50 g smeltet smør før du har dem i formen, slik jeg har skrevet i oppskriften.