Ostekake med epler

Ostekake med epler

En spennende variant av en ostekake med havre, nøtter og masse epler!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

100 g

havregryn

50 g

mandler

1 ss

honning

1 ss

smør

Eplefyll

3 stk

epler

3 dl

vann

130 g

sukker

Ostekrem

100 g

sukker

2 stk

egg

Slik gjør du det:

Kjør havregryn, mandler og hasselnøtter i en hurtigmikser til alt er finhakket.
Ha honning, sukker, smør og juice i en liten kjele og varm til alt har løst seg opp. Bland det med havregryn- og nøtteblandingen.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm i diameter) og trykk havregryn- og nøtteblandingen godt ned i bunnen.
Skell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i biter. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Avkjøl.
Ha kremost, sukker, egg og rømmei en mikser og kjør det til en glatt krem.
Fordel de avkjølte eplene og noe av eplesirupen over kakeunnen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen ved 150 gader i ca. 40 minutter, eller til ostemassen er fast. La den avkjøle i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
Pyntes med eplebiter og lime.