Ostekake med karamellsaus

Ostekake med karamellsaus

Himmelsk god ostekake med kremost, mascarponeost og vidunderlig, hjemmelaget karamellsaus!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

130 g

Digestive

80 g

smør

Fyll

300 g

mascarponeost

150 g

melis

1.5 dl

kremfløte

Karamellsaus

200 g

sukker

4 ss

vann

2 ss

smør

Pynt

Toffifee (karamellsjokolade)

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Pisk ost, melis og vaniljesukker i en food processor til en glatt røre. Bland inn fløten og hell osteblandingen over kjeksbunnen. La stå natten over i kjøleskap.
Karamellsaus: Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet, beveg kasserollen forsiktig underveis så det ikke brenner seg. Ikke rør da sukkeret lett krystalliserer seg. Når sukkeret har smeltet, rør forsiktig, men konstant til du har mørk karamell.
Varm fløten mens sukkeret smelter.
Delsmøret i terninger og bland det inn i karamellen. Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i 3 minutter.
La karamellsausen avkjøles før den helles over ostekaken rett før servering. Pynt gjerne med Toffiffee.
TIPS: Tilsetter du brunt sukker i karamellsausen i stedet for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.