Spennende vri på ostekaken med peanøtter og karamellsaus.
Kakeform 22 cm i diameter
Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir. Mal kjeks og peanøtter i en hurtigmikser til du får små smuler. Ha smulene i en bolle og bland det godt med smeltet smør. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass. Sett formen med kjeksbunnen i kjøle-skapet mens du lager ostefyllet.
Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til en klumpfri og fin ostekrem.
Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Vend
kremen forsiktig inn i oste- og peanøttkremen.
Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten.
Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent. Ta kjelen av platen
og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til glatt og fin saus. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og sjokolade. Ha deilig karamellsaus over til slutt.
ingredienser
Directions
Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir. Mal kjeks og peanøtter i en hurtigmikser til du får små smuler. Ha smulene i en bolle og bland det godt med smeltet smør. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass. Sett formen med kjeksbunnen i kjøle-skapet mens du lager ostefyllet.
Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til en klumpfri og fin ostekrem.
Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Vend
kremen forsiktig inn i oste- og peanøttkremen.
Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten.
Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent. Ta kjelen av platen
og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til glatt og fin saus. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og sjokolade. Ha deilig karamellsaus over til slutt.