Ostekake med peanøtter og karamell

Spennende vri på ostekaken med peanøtter og karamellsaus.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori

Mengde1 Porsjon

Kakeform 22 cm i diameter

 170 g grove havrekjeks
 50 g salte peanøtter
 75 g smør, smeltet
OSTEKREM:
 400 g kremost naturell, romtemperert
 100 g sukker
 100 g peanøttsmør, romtemperert
 2 dl kremfløte
KARAMELLSAUS:
 1 dl vann
 4 ½ dl sukker
 3 dl kremfløte
 150 g smør i terninger
PYNT:
 50 g salte peanøtter
 50 g grovhakket sjokolade

BUNN:
1

Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir. Mal kjeks og peanøtter i en hurtigmikser til du får små smuler. Ha smulene i en bolle og bland det godt med smeltet smør. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass. Sett formen med kjeksbunnen i kjøle­­-skapet mens du lager ostefyllet.

OSTEKREM:
2

Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til en klumpfri og fin ostekrem.

Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Vend
kremen forsiktig inn i oste- og peanøttkremen.

Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten.

KARAMELLSAUS:
3

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent. Ta kjelen av platen
og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til glatt og fin saus. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

PYNT:
4

Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og sjoko­lade. Ha deilig karamellsaus over til slutt.

ingredienser

 170 g grove havrekjeks
 50 g salte peanøtter
 75 g smør, smeltet
OSTEKREM:
 400 g kremost naturell, romtemperert
 100 g sukker
 100 g peanøttsmør, romtemperert
 2 dl kremfløte
KARAMELLSAUS:
 1 dl vann
 4 ½ dl sukker
 3 dl kremfløte
 150 g smør i terninger
PYNT:
 50 g salte peanøtter
 50 g grovhakket sjokolade

Directions

BUNN:
1

Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir. Mal kjeks og peanøtter i en hurtigmikser til du får små smuler. Ha smulene i en bolle og bland det godt med smeltet smør. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass. Sett formen med kjeksbunnen i kjøle­­-skapet mens du lager ostefyllet.

OSTEKREM:
2

Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til en klumpfri og fin ostekrem.

Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Vend
kremen forsiktig inn i oste- og peanøttkremen.

Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten.

KARAMELLSAUS:
3

Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent. Ta kjelen av platen
og rør inn smøret. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på platen. Kok opp og rør til glatt og fin saus. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

PYNT:
4

Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og sjoko­lade. Ha deilig karamellsaus over til slutt.

Ostekake med peanøtter og karamell
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 593232


Varnish cache server