Ostekake med rabarbara

Ostekake med rabarbara

Rabarbara i ostekake er en uvanlig, men digg kombinasjon...

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

Bunn

100 g

mandler

75 g

smør

Fyll

500 g

Mascarponeost eller kremost naturell

2 stk

egg

Topping

500 g

Rabarbara

1 dl

sukker

Slik gjør du det:

Kjør mandler og kjeks til en smulet masse i en food processor.
Tilsett smeltet smør. Kjør massen sammen.
Trykk smulene ut i en ildfast form, 20 x 30 cm, kledd med bakepapiri bunnen.
Bland sammen mascarpone, crème fraîche, egg og sukker og hell det over bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150° i ca. 1 time.
Skrell rabarbraen og del den i like lange lengder. Legg dem i en kjele og hell over sukker. La rabarbraen koke på svak varme til den er mør. Ta den ut av kjelen og la den avkjøles på et stykke kjøkkenpapir, slik at overflødig væske forsvinner.
Legg stilkene på når kaken er ferdig stekt. Pensle med smeltet ripsgelé. Skjær kaken i firkanter og server.
Pynt gjerne med litt frisk mynte.